Minder volle containers, minder storingen, minder overlast naast de bakken met pletplek.
Minder volle containers, minder storingen, minder overlast naast de bakken met pletplek. Aangeleverd

Pletplek bij brengparkjes voor minder overlast bij containers

6 december 2023 om 11:30 Duurzaamheid

HAARLEMMERMEER Om papiercontainers optimaal te gebruiken zou iedereen zijn kartonnen dozen moeten pletten. Dozen pletten is leuk en moet, hoe je het ook doet! Met die boodschap wil afval- en grondstoffenbedrijf Meerlanden zoveel mogelijk mensen motiveren om deze maand dozen te pletten via de campagne #pletjepakketje. Platgemaakt karton zorgt voor minder volle containers, minder storingen, minder overlast naast de bakken en daardoor blijere buurtbewoners.

December is met Sinterklaas en Kerst dé maand van de cadeautjes. Cadeautjes zitten vaak in kartonnen dozen en die worden vroeg of laat een keer naar de papiercontainer gebracht. In december zijn de papiercontainers dan ook voller dan in de rest van het jaar. Ook de hoeveelheid karton naast de containers neemt daardoor flink toe. Dat zorgt voor een hoop zwerfvuil en onveilige situaties. Daarom vraagt Meerlanden in deze maand extra aandacht voor het pletten van pakketjes.

Meerlanden roept deze maand, maar ook daarna, iedereen op om hun pakketjes te pletten. Scheur, knip, stamp of plet; Het maakt niet uit hoe je het doet. Bewoners worden bij verschillende ondergrondse papiercontainers verrast met een in green graffiti gemaakte ‘pletplek’.

Meerlanden heeft als innovatieve duurzame onderneming het doel om afval voor 100% terug te brengen in de kringloop. Karton leent zich hier uitstekend voor, want van oude pakketjes kunnen eindeloos nieuwe pakketjes worden gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie