Afbeelding
Jan Aukes

ID&T, festivalorganisator van Mysteryland, schrapt 40 procent banen

28 september 2020 om 14:23 Economie

AMSTERDAM Festivalorganisator ID&T schrapt 40 procent van het aantal arbeidsplaatsen als gevolg van de coronacrisis. “Sinds maart staat de core business van ID&T, het organiseren van grootschalige dance evenementen, volledig stil”, staat in een verklaring, waarin de ‘ingrijpende reorganisatie’ wordt aangekondigd. Hoeveel banen er precies verdwijnen, is niet bekendgemaakt. Het zijn er tientallen, zegt een woordvoerder desgevraagd.

ID&T is onder andere de organisator van het festival Mysteryland dat jaarlijks plaatsvindt op het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Door de coronacrisis lag de evenementensector, waaronder festivals, afgelopen zomer vrijwel volledig stil.

De organisatie schrijft dat het ‘zware en emotionele tijden’ zijn, ondanks de overheidsmaatregelen waar de organisatie op steunt. “Helaas ontkomen ook wij er hierdoor inmiddels niet meer aan om voor te sorteren op een slechter scenario, waarin het mogelijk nog een aanzienlijke tijd zal duren voor we weer volledig operationeel zullen zijn”, schrijft ID&T-voorman Ritty van Straalen.

In augustus bepaalde de rechter dat het ID&T recht had op 1,3 miljoen euro aan voorschot op de geleden schade van de verzekeraars, maar die gingen tegen die uitspraak in beroep. Inmiddels is met drie van de vier verzekeringsmaatschappijen een schikking getroffen hierover, zegt Van Straalen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie