Bij het wassen van een truck komt er veel handwerk aan de pas.
Bij het wassen van een truck komt er veel handwerk aan de pas. Nander de Wijk
BAANDICHTBIJ.NL

‘Gemotiveerde aanpakkers van harte welkom bij Truckwash’

7 december 2021 om 10:00 Economie

AALSMEER Pal naast de bloemenveiling in Aalsmeer staat één van de acht loodsen van Truckwash 1 Group. Een locatie met drie wasstraten waar vieze vrachtwagens blinkend schoon de deur uit gaan. ‘Onze jongens krijgen veel waardering van chauffeurs’, vertelt directeur Johannes Snoek. ‘Hun wagen is toch een beetje hun kindje waar ze veel tijd in doorbrengen. Voor deze drukke locatie kunnen we nog wel wat washelden gebruiken!’

Voor Johannes (28) begon dit Truckwash 1-avontuur als zaterdaghulp. “Het is een beetje een uit de hand gelopen bijbaantje. Zes jaar geleden kon ik een locatie in Brabant overnemen; die kans greep ik met beide handen aan. Inmiddels ben mededirecteur van acht filialen. We groeien hard en daarom kunnen we altijd handjes gebruiken.”

Trots op truck
Dat een wasstraat voor vrachtauto’s meer is dan een loods met een machine, had Johannes al snel door. “Er komt heel veel handwerk aan te pas en ook het contact met de chauffeurs is ontzettend belangrijk. Een chauffeur is veel van huis, hij brengt meer tijd in z’n wagen door dan thuis. Het is z’n trots en daar moeten wij dus goed voor zorgen. Maar doe je het goed, dan krijg je daar als wasser ontzettend veel waardering voor terug.”

Met elkaar lachen
Op de locatie Aalsmeer kan Truckwash 1 zeker nog drie fulltimers of zes parttimers gebruiken. “Het team bestaat nu uit tien man; een gezellig team dat van hard werken houdt. We zoeken vooral jongens of meiden die tegen een stootje kunnen. Ze moeten goedlachs zijn, van een lolletje houden en tegelijkertijd hun werk serieus nemen. Dat je met elkaar kunt lachen is zo belangrijk voor de sfeer. Diploma’s heb je hier niet nodig, wel de zin om er wat van te maken. Er zijn zat jongens die moeite hebben om ergens anders een baan te vinden. Maar houd je van fysiek werk en aanpakken, dan ben je bij ons van harte welkom.”

Doorgroeien
Truckwash 1 zorgt voor werkkleding, handschoenen en beschermende laarzen. Johannes: “En voor een intern opleidingstraject. Bij binnenkomst leer je hoe je moet wassen; dat is de basis. Wil je na een tijdje meer, dan kun je hier prima doorgroeien tot allround of senior medewerker met meer verantwoordelijkheden. Zelfs bedrijfsleider is mogelijk. Het is maar net welke verantwoordelijkheid je wilt dragen. We zijn flink groeiende en voorlopig blijft dat wel zo. Kansen genoeg dus!

Wassers gezocht
Ben jij die aanpakker die een baan als wasser bij Truckwash 1 in Aalsmeer wel ziet zitten? Ga naar www.truckwash1group.nl/werken-bij/  en solliciteer direct. Tot snel!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie