Het nieuwe pand van STULZ aan de Jacobus Ahrendlaan in Hoofddorp.
Het nieuwe pand van STULZ aan de Jacobus Ahrendlaan in Hoofddorp. Picture Productions
BAANDICHTBIJ.NL

Gloednieuw duurzaam pand voor STULZ in Hoofddorp

15 december 2021 om 08:25 Economie

HOOFDDORP Als nieuwkomer in de regio voelt STULZ GROEP BV zich al helemaal thuis in Hoofddorp. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in klimaatbeheersing, was in Amstelveen compleet uit z’n jasje gegroeid. ‘Sinds oktober zitten we in een prachtig duurzaam en goed bereikbaar bedrijfspand aan de Jacobus Ahrendlaan’, vertelt hoofd Service Arno Dörr. ‘Hier hebben we volop de ruimte om te blijven groeien. We zijn hard opzoek naar monteurs, mensen in de logistiek, binnen- en buitendienst die met ons mee willen groeien.’

“Het is heerlijk om de ruimte te hebben voor zowel onze werknemers als onze voorraad”, aldus hoofd Inkoop & Logistiek Conny van Buuren. “In Amstelveen waren we verdeeld over twee locaties en was er in het magazijn maar plek voor 500 pallets. In Hoofddorp zijn er maar liefst 2700 palletplaatsen en zitten we gezellig bij elkaar. Bovendien is het een heel groen pand. Zo voorzien de ruim 1200 zonnepanelen op het dak onze warmtepompen en laadpalen voor elektrische auto’s van stroom. Ook konden we in het pand zelf onze eigen klimaatoplossingen gebruiken, waardoor ons pand volledig energieneutraal is!”

Breed inzetbaar
STULZ - van origine een Duits bedrijf - is thuis in innovatieve producten die alles te maken hebben met klimaatbeheersing. Arno: “Denk aan koeling in datacenters, warmtepompen, airco’s en producten voor luchtbehandeling en bevochtiging. Naast de eigen STULZ-producten zijn we ook importeur van bijvoorbeeld het merk Mitsubishi Heavy. In totaal werken hier 63 man. Zestien daarvan zijn monteur in de buitendienst en dat blijft maar groeien. De vacature voor servicemonteur staat bij ons altijd open. Ook nemen we mensen aan die nog niet, of minder, zijn opgeleid. Intern koppelen we hen dan aan een senior servicemonteur om ervaring op te doen. Tegelijkertijd starten ze met een opleiding in bijvoorbeeld de koeltechniek. Daarnaast blijven we ons focussen op het kennisniveau van onze ervaren mensen; dat moet up to date zijn. Innovaties in techniek gaan immers altijd door!”

Training in Spanje
Arno: “Onze monteurs zijn heel breed inzetbaar; ze sleutelen nooit aan één soort machine. Dat maakt het werk lekker afwisselend. Vooral de datacenters waar veel koelmachines staan schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar ze installeren en onderhouden ook koelmachines op daken, doen onderhoud in de bevochtigingstak en sinds kort zitten we ook in luchtbalanskasten door een overname van een fabriek in Spanje. Een paar weken geleden was ik daar nog samen met een paar van onze monteurs. Ter plekke kregen zij een training -in het Engels - om dat product beter te leren. Nee, saai is het nooit.”

Goed gereedschap
Bedrijfskleding, werkschoenen en een goed uitgeruste bedrijfsbus; het hoort allemaal bij het vak. Arno: “Goed gereedschap is het halve werk. Als we horen dat er iets ontbreekt dat nodig is, dan komt het er. Daar gaan we heel ver in. We zorgen ervoor dat onze monteurs goed voorbereid op pad gaan.” “We doen zelfs aan nachtlevering”, vult Conny aan. “Waarbij we regelen dat de onderdelen die een monteur de volgende dag nodig heeft in z’n bus liggen. Sowieso is geen dag voor hen hetzelfde. Je krijgt dan wel ’s avonds de planning voor de volgende dag, maar om tien uur ’s ochtends kan die ook alweer heel anders zijn. Flexibiliteit is zeker een must!”


Fijne sfeer
Conny: “Het is echt een leuke markt om in te werken, met collega’s die altijd voor elkaar klaarstaan. Zelf werk ik hier al vijftien jaar en Arno negen. Het voelt echt als een grote familie. Dit jaar ging er een collega met pensioen die hier al ruim veertig jaar werkte. Dat zegt wel wat toch? Ook onze personeelsvereniging is altijd superactief; van etentje tot vrijdagmiddagborrel en van skiën tot varen. Natuurlijk is dat nu lastig met Covid, maar we doen veel voor die goede sfeer.” Arno: “Een kaartje met verjaardagen of ziekte, regelmatig een belletje; het zit ‘m echt in de kleine dingetjes.”

Dit zijn onze vacatures
Servicemonteur, montagemonteur, logistiek medewerker, binnen- of buitendienstmedewerker; bij STULZ GROEP BV is er volop plek voor gemotiveerde mannen én vrouwen. Heb jij affiniteit met techniek of een achtergrond in elektro- of koeltechniek? We leren je graag kennen. Kijk voor meer informatie over al onze openstaande vacatures op www.stulz-benelux.com/nl of mail naar vacatures@stulz.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie