Afbeelding
Ewoud Koster

Ruim 3.500 scouts kamperen in Spaarnwoude tijdens Jamborette

29 juli 2019 om 14:00 Evenementen

HALFWEG Vier subkampen, 10 dagen, ruim 3.500 scouts uit 33 verschillende landen waaronder Australië, Brazilië en Taiwan en 500 vrijwillige medewerkers: dat zijn de cijfers van de dertiende editie van de Haarlem Jamborette die momenteel plaatsvindt in recreatiegebied Spaarnwoude. Wethouder Mieke Booij was zondag van de partij om het evenement af te trappen.

De Haarlem Jamborette is een groot internationaal scoutingkamp dat eenmaal in de 4 jaar wordt georganiseerd en dit jaar voor de elfde maal wordt gehouden in Spaarnwoude. Omdat de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is gefuseerd met Haarlemmermeer, is het dus ook de eerste keer dat het evenement officieel in Haarlemmermeer plaatsvindt. De eerste twee edities vonden plaats in Bentveld.

VLAMMEN Zondag 28 juli vond de aftrap van het kamp plaats, en de Haarlemmermeerse wethouder Mieke Booij was aanwezig om de officiële aftrap te verzorgen. Ze deed dit door samen met kampleider Erik Ruissen een knop in te drukken en de vlammen achter het logo van het kamp te ontsteken.

Thema van de Jamborette is deze keer ‘Jamborette in Motion: Gear up for Adventure’. De scouts zijn verdeeld in vier subkampen, die elk een eigen tijdreiziger hebben. Gedurende het kamp helpen de scouts hun tijdreiziger om ‘kinetics’ te verzamelen en hun tijdreiziger te helpen terug te reizen in de tijdcapsule naar het decennium waar hij/zij vandaan komt. De deelnemers maakten voor het eerst kennis met hun tijdreiziger tijdens de opening.

ACTIVITEITEN De komende dagen kunnen de deelnemers genieten van een vol programma met activiteiten die variëren van sportieve, creatieve en typische scoutingactiviteiten rond het kampterrein tot excursies naar de Hollandse hoofdsteden en een pretpark. Buiten het programma om kunnen de scouts elkaar ontmoeten in het café waar elke dag entertainment is, bij een kampvuur of tijdens de openluchtdisco.

Voor iedereen die een kijkje wil komen nemen, houdt de Haarlem Jamborette open dag op zondag 4 augustus van 14.00 tot 17.00 uur. Voor de toegangsprijs van 5 euro per persoon ontvangen de bezoekers een informatiekrantje, een Jamborette-mok en een consumptie. De entree van het terrein bevindt zich in deelgebied Houtrak, aan de Zuiderweg 1 in Halfweg.

FILM De opening van het kamp en ook de opening door wethouder Booij is integraal te vinden op het Youtube-kanaal van de Jamborette. De film staat ook hieronder (bron: Haarlem Jamborette), Booij komt in actie vanaf 1.08.00.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie