Zo zag het feestje er vorig jaar uit.
Zo zag het feestje er vorig jaar uit. archief HCNieuws / Jan Aukes

'Bierpijplijn van 2 kilometer'

Evenementen

HOOFDDORP Op het voormalige Floriade-terrein is de opbouw van de 26ste aflevering van Mysteryland in volle gang. Morgen gaat het feest beginnen. Rond het terrein is de bekende aanblik van de gele borden met de zwarte letters duidelijk zichtbaar. Waar moet de festivalganger precies zijn, waar gaat de leverancier naartoe en blijkbaar is er ook voor Uber een aparte plek. 

Dat is niet zomaar een feestje is legt festivaldirecteur Carina Kornfeind uit. "Mysteryland is een bedrijf, een werkgever. We zitten met 13 mensen op een kantoor, een jaar lang met onze focus totaal gericht op het festival van de volgende keer. Als dat derde of vierde weekeinde van augustus dichterbij komt, komen er nog zo'n twintig freelancers bij. En vlak voor, tijdens en na het festival, in de piek, zijn er op en rond het festivalterrein zo'n 5.000 mensen aan het werk. Van verkeersregelaar tot buschauffeur."

'In zo'n weekend praten we over 150.000 porties frites, 90 cateraars, 370.000 liter bier, op zaterdag 57.000 bezoekers, op zondag nog eens, op de camping, waarvoor een aparte line up is geregeld, brengen 15.000 mensen de nacht door, 7200 lampen, 17 podia, 15 verschillende muziekstijlen, 318 artiesten, 50.000 vierkante meter houten vlonders en een twee kilometer lange bierpijpleiding". 

advertentie