Team Stricker Hoveniers in actie
Team Stricker Hoveniers in actie Trudy Witteman

Badhoevedorp slaat 23.000 euro bijeen

Evenementen

Badhoevedorp slaat 23.000 euro bijeen

[BADHOEVEDORP] Het zondag in Badhoevedorp gehouden Stratengolftoernooi heeft 23.000 euro opgebracht. "Een topbedrag, meer dan verwacht", laat stichtingsvoorzitter Hans Schellingerhout weten aan het einde van drukke en lange dag. "Goede doelen in het dorp kunnen op onze steun rekenen."

Frans Witteman

Het recordbedrag van vorig jaar, 24.000 euro, is dus niet gehaald. Toen deden 18 teams mee, dit jaar 15. "Dat inschrijfgeld mis je, maar als je kijkt naar het eindresultaat kun je niets anders zeggen dan dat alle deelnemers ontzettend hun best hebben gedaan er iets moois van te maken", stelt Hans Schellingerhout van de organiserende Stichting van Badhoevedorp voor Badhoevedorp tevreden vast in het clubhuis van de tennisvereniging dat jaarlijks het zenuwcentrum van het toernooi is. "De veiling, de loterij, het weer, de stemming, we hebben een topdag beleefd. Dit jaar hebben we geen aanvraag gekregen voor één bepaald goed doel. We weten dat er nog voldoende aanvragen komen want er staan veel dingen op stapel in het dorp."

Het is een van de kortere holes daar aan de Roerdompstraat maar vanwege het hogere gras moeilijk te bespelen. Een uitdaging dus voor Jan Louman van het team Stricker Hoveniers. Jan doet voor de eerste keer mee en vermaakt zich prima. "Vijftien jaar geleden heb ik mijn GVB gehaald en daarna nooit meer gespeeld. Tot twee maanden geleden. Ik merk aan alles dat ik het juiste gevoel nog niet kwijt ben", zegt hij met een stalen gezicht. Zijn maatjes Clemens, Ed en Cees bulderen van de lach en weten niet hoe snel ze bij de prosecco moeten komen die klaar staat in de partytent van inloophuis Esperanza.

De green aan het Generaal Snijdersplantsoen ligt er glad geschoren bij. Captain Sander Ketel van team Febo Hoofddorp-Centrum is een tevreden man. "We lopen dik onder par. Je kunt je geen beter team wensen", zegt hij met een blik op Arjen en Robert Jagtman en Arthur van Dijk die niet zoals de anderen een Febopet op zijn hoofd heeft, maar een van de provincie Noord-Holland. Niemand die het de CdK kwalijk neemt.

Rotaryclub Amsterdam-Halfweg is vertegenwoordigd met Jeannette, Henk, Jan en voorzitter Patrick Jansen. Ook zij hebben moeite met het hogere gras op hole 1 aan de Roerdompstraat. "Maar veel belangrijker is dat we vandaag bezig zijn voor het goede doel, voor een Rotaryclub de belangrijkste taak", weet Jansen. "Daarbij komt dat het een gezellige dag is en we veel nieuwe mensen leren kennen."

Op de tee aan het Maraboeplantsoen kijkt catain Eric Wesselman van Let's Innovate naar de verrichtingen van zijn teamleden Barend Helderman en Thom Doorenbosch. Hij is tevreden. "We slaan gemiddeld één slag boven par. Da's niet verkeerd. Net zoals het weer vandaag niet verkeerd is. Ruim boven de twintig graden. Vorig jaar hadden we de hele dag regen. En als je het niet erg vindt gaan we verder. We kijken uit naar de afterparty bij de tennisclub." En daar wordt bekend dat Stricker Hoveniers het toernooi gewonnen heeft. Misschien wel dankzij het juiste gevoel van Jan Louman.

Rotaryclub Amsterdam-Halfweg
Jeannette geeft uitleg
De mooiste swing van team Let's Innovate
Meten is weten
Een oppeppertje voor Riet Verbeek
Team Febo Hoofddorp-Centrum
Ook CdK Arthur van Dijk vermaakt zich prima
De bal goed raken is soms moeilijk
Opperste concentratie
advertentie