Afbeelding
haarlemmermeergemeente.nl

Meer voor Elkaar informatiemarkt voor senioren, mantelzorgers en vrijwilligers

Evenementen

HOOFDDORP In het Raadhuis wordt zaterdag 19 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur de 'Meer voor Elkaar informatiemarkt' gehouden.

Inwoners en bezoekers van buiten de gemeente vinden er informatie over langer zelfstandig wonen, fit ouder worden, reizen met het openbaar vervoer, vrijwilligerswerk, zorg, mantelzorgondersteuning en activiteiten in de buurt. Er wordt een huiskamer gecreëerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en bijvoorbeeld informatie over verenigingen in de buurt kunnen krijgen. Ook kan men wegwijs gemaakt worden op een speciale tablet voor ouderen. Naast alle informatie en demonstraties is de beurs vooral heel gezellig.

[WOONCHECK] Wethouder Mieke Booij zet om 11.00 uur de Wooncheck live. Via een online vragenlijst kunnen inwoners eenvoudig checken of de woning nog veilig en levensloopbestendig is. Tevens krijgt men tips, advies en informatie. De Wooncheck is onderdeel van de nieuwe campagne 'Leven Lang Wonen'.

[DEMENTIEVRIENDELIJK] Haarlemmermeer wil graag mensen met dementie maatwerk kunnen bieden in dienstverlening. Medewerkers met klantcontact volgen een training 'omgaan met dementie'. Om 13.30 uur ontvangt wethouder Marjolein Steffens het certificaat en de sticker 'samen dementievriendelijk' van Jan Lans. Meneer Lans is voorzitter van afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland en spelt de wethouder ook het 'vergeet-me-niet'-speldje op. De uitreiking van het certificaat en het plakken van de sticker is onder de overkapping bij de ingang van het raadhuis. De sticker wordt op de deur geplakt. 

[PROGRAMMA] In de centrale hal, de burgerzaal op de eerste verdieping en op het plein voor het raadhuis vinden de bezoekers tal van activiteiten. Het programma voor de dag is: - 11.00 - 11.15 uur: Les stoelyoga;  - 11.15 - 11.30 uur : Wethouder Mieke Booij – van Eck zet de Wooncheck live;  11.30 - 11.45 uur: Les valpreventie; 12.00 – 12.30 uur: Optreden van koor Viva La Musica;  12.30 - 12.45 uur: Les stoelyoga; 13.00 – 13.30 uur: Optreden van koor Viva la Musica; 13.30 - 13.45 uur: Wethouder Marjolein Steffens ontvangt een certificaat en sticker voor dementievriendelijke gemeente; 13.45 - 14.00 uur: Les valpreventie; 14.00 - 14.15 uur: Les stoelyoga.

advertentie