Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Leges voor kleine evenementen gaan flink omlaag

Evenementen

HAARLEMMERMEER De leges voor kleine evenementen als bij voorbeeld een kofferbakverkoop gaan flink omlaag. Volgens wethouder Jurgen Nobel heeft het college hiertoe besloten om organisatoren van dit soort evenementen niet te veel op te zadelen met hoge kosten.

De legeskosten voor kleine evenementen is al veel langer een heet hangijzer. Zo ging de kofferbakverkoop eerder dit jaar in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep niet door, omdat de organisatie tegen de vereiste legeskosten aanhikte. In de vorige raadsperiode klaagden meerdere raadsleden over de hoge kosten van de leges.

[EIND] Het college heeft daarom besloten er een einde aan te maken. De kosten voor kleine evenementen liep in de oude regeling al snel op naar zo'n 750 euro. Na het besluit van het college komt dat tarief rond de 100 euro te liggen.

Volgens wethouder Nobel streeft het college er wel naar om de leges kostendekkend te houden. Op dit moment worden de kosten voor 98 procent gedekt. Als de leges voor kleine evenementen minder oplevert, gaan de kosten voor andere zaken ongetwijfeld omhoog.

advertentie