Afbeelding
Eigen foto

'Expo Haarlemmermeer in 2021 wél hart EK voetbal'

23 maart 2020 om 11:12 Evenementen

VIJFHUIZEN Het besluit van de Europese voetbalbond Uefa om het EK voetbal op te schuiven naar de zomer van 2021 heeft een zeer grote impact op Expo Haarlemmermeer, laat een woordvoerster desgevraagd weten. "Ook financieel. We waren al volop met de voorbereidingen bezig."

Het evenementencomplex bij Vijfhuizen zou tijdens EURO 2020 het International Broadcast Center (IBC) huisvesten en vanaf eind deze maand vier maanden lang plaats bieden aan naar schatting 1.500 werknemers en gasten. Maar blijft op slot. "Op 20 maart hebben we ons eerste gesprek gehad met de Uefa. De wens is samen verder te gaan zodat de Expo volgend jaar wél het zenuwcentrum is. Er zijn echter nog heel veel stappen te zetten. Over de gevolgen van het uitstel moet de Uefa nog met alle partijen om de tafel waaronder de twaalf stadions waarin de wedstrijden gespeeld zouden worden. Het wordt nog een hele puzzel." Verspreid over heel Europa zou komende zomer het voetbaltoernooi worden gehouden. In ons land was de Johan Cruijff Arena uitverkoren.

In het grote glazen gebouw zouden alle tv-signalen vanuit de stadions waarin de in totaal 51 wedstrijden zouden worden gespeeld samenkomen en van daaruit weer worden verzonden naar alle broadcastpartners van de Uefa. Ongetwijfeld tot grote vreugde van vele miljoenen voetballiefhebbers over de hele wereld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie