Jan Terlouw is kinderboekenschrijver, oud politicus, de strijder voor een sociale, duurzame wereld.
Jan Terlouw is kinderboekenschrijver, oud politicus, de strijder voor een sociale, duurzame wereld. Sanne Terlouw

Kinderboekenfeest in De Meerse met schrijver Jan Terlouw

3 oktober 2020 om 10:00 Evenementen

HOOFDDORP Met enige trots kondigt Het Cultuurgebouw de komst Jan Terlouw aan. Ondanks zijn nog steeds volle agenda heeft de schrijver tijd vrij gemaakt om naar het Kinderboekenfeest op woensdag 7 oktober om 14.00 uur in Schouwburg De Meerse te komen. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘En toen…..’ Jan Terlouw wordt geïnterviewd over zijn boeken en over zijn ideeën voor een goede toekomst en natuurlijk leest hij ook voor uit ‘Koning van Katoren’.

De inmiddels 88 jarige Jan Terlouw is nog steeds onvermoeibaar actief als het gaat om solidariteit en het veranderen van de wereld. Toch is hij bij velen vooral bekend als schrijver van onder andere jeugdboeken Oorlogswinter, Briefgeheim en Koning van Katoren.

Terlouw schrijft graag over onderwerpen die de lezer aan het denken zet, verpakt in een spannend verhaal dat vlot leest. “Ik wil eigenlijk alles behandelen wat kinderen volgens mij moeten weten. Ik snijd problemen aan voor hen, biedt weliswaar geen oplossingen, maar hoop wel zaken ter discussie te stellen. Ik denk dat kinderen daar wat aan hebben. Daarom ben ik bij de jeugd blijven steken.”

Ondanks zijn drukke werk vertelde Jan Terlouw zijn kinderen elke dag een zelfverzonnen verhaal. Zelf geloofde hij echter niet dat hij een goed schrijver kon zijn. Zijn vrouw dacht daar anders over. Zij stuurde de verhalen van haar man op naar een uitgeverij. Het was de toen al beroemde schrijver Paul Biegel die enthousiast was over het werk van Jan Terlouw.

Kinderboekenschrijver Thijs Goverde is presentator van Het Kinderboekenfeest.

VOORSTELLING Wie nog geen kaartje heeft gekocht woensdag 7 oktober om 14.00 uur om Jan Terlouw samen met Thijs Goverde in het echt kunt ontmoeten, is nog niet te laat. Wees er nu wel snel bij en koop een kaartje via www.hetcultuurgebouw.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie