Het Bloemencorso van 2019.
Het Bloemencorso van 2019. Bjorn Warmerdam

Bloemencorso Bollenstreek komt met alternatief programma

10 februari 2021 om 16:49 Evenementen

REGIO Onlangs kondigde de organisatie van het Bloemencorso van de Bollenstreek al aan dat er dit jaar opnieuw geen bloemenstoet zal rijden vanwege de huidige coronamaatregelen. Vorig jaar werd het evenement, al kort voordat het plaats zou vinden, afgelast. “Helaas is het nu voor een tweede keer in de geschiedenis niet mogelijk om de wagens te laten rijden. Maar deze keer hebben we nog voldoende tijd om een alternatief voor te bereiden”, zei voorzitter Willem Heemskerk al eerder. En dat alternatief voor het corso, dat normaal ieder jaar van Noordwijk naar Haarlem rijdt, werd vandaag bekend.

CORSOGEVOEL De organisatie zet dit jaar in op het corsogevoel. Via ‘De Gezichten van het Bloemencorso’ wil de organisatie mensen in de schijnwerpers zetten die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij het corso. Zij kunnen in een filmpje of in tekst met foto vertellen wat het corso voor hen betekent. Hiervoor is er een Facebookpagina aangemaakt, maar filmpjes en foto’s uploaden kan ook via deze webpagina.

FOTOWEDSTRIJD EN BLOEMENACTIE Ook is er een fotowedstrijd die draait om de mooiste corsomomenten van mensen. Daarnaast krijgt de bloemenactie, die vorig jaar al een succes was met de Vrienden van het corso, een vervolg. Er worden 75 bossen bloemen uitgedeeld in elke woonkern van de Bollenstreek. Mensen kunnen elkaar hiervoor nomineren.

BLOEMENBOODSCHAPPEN Een vierde actie gaat over bloemenboodschappen, maar daar wordt later meer over bekend. Evenals de invulling van de corsozaterdag, 17 april. 

ERFGOED De organisatie krijgt in december te horen of het corso in de Bollenstreek wordt opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Dit jaar hoopt het comité ook de status immaterieel erfgoed te mogen ontvangen. Volgend jaar viert het Bloemencorso haar 75ste verjaardag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie