Meerlive 2019 - Walter Kroes
Meerlive 2019 - Walter Kroes Jan Aukes

Meerlive 2021 gaat door: vrijdag 10 tot en met zondag 12 september

25 juni 2021 om 14:00 Evenementen

HOOFDDORP De kogel is door de kerk laat een opgeluchte Martin Langeveld weten. “Meerlive 2021 gaat door, wel in een kleinere vorm, eigenlijk weer back to basic”, aldus de organisator. “In plaats van vier dagen, nu drie dagen. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september op de oude vertrouwde plek in het centrum van Hoofddorp.”

De kleinere vorm heeft vooral te maken dat het kort dag is voor de organisatie. Die komt nu moeilijk aan materiaal en beveiliging voor het festival. “We mogen open, maar wel met gereguleerde toegang. Daarom hebben we er ook voor gekozen om alleen 18+ toe te laten. Waarom 18-plus? Die kunnen allemaal gevaccineerd zijn, en zo niet, dan moeten ze een negatieve test aan kunnen tonen. Bezoekers onder de 18 zijn waarschijnlijk nog niet gevaccineerd begin september, we weten niet wat daar nog over besloten wordt de komende periode. Mocht daar iets in veranderen, dan zullen wij daar als organisatie uiteraard in meegaan. Toegang gaat via de Corona Check app en we zijn aangesloten testen-voor-toegang. “

De voorverkoop van Meerlive start op donderdag 1 juli om 10.00 uur, alleen verkoop dus voor 18+. Wat ook anders is dan alle voorgaande edities is de toegang van het festivalterrein. “Het is niet meer gratis, per dag rekenen we 10 euro per persoon. En per dag is er plek voor zo’n 2000 bezoekers. Alles wordt kleiner, zo is er geen grote overkapping en ook het VIP-gedeelte is kleiner dan andere jaren. We gaan uit van minder sponsoren, die hebben een zware tijd achter de rug en sommige gaan ook nog een zware tijd tegemoet. Toch zijn we super blij dat we weer een feestje mogen organiseren. Het is een lastige tijd, maar nog een jaar overslaan was voor ons geen optie.”

Achter de schermen is er de afgelopen periode hard gewerkt om het programma rond te krijgen. “Dé afsluiter van Meerlive: Wolter Kroes, kan niet”, laat een wat teleurgestelde Langeveld weten. “Maar niet getreurd, Wolter opent op vrijdag 10 september het festival. Vrijdag komt ook de band ‘The Original’, op dit moment de huisband van het Nederlands Elftal. Ook Sophie Straat beklimt op vrijdag het podium, een zangeres die levensliederen zingt en onlangs nog een Edison binnen sleepte.”

“Op zaterdag komt TOF Partyband, ook al twintig jaar een bekende op Meerlive. Ook Xander de Buisonjé hebben we weten te boeken. Er komt zaterdag nog iemand optreden, maar daar kan ik nog niks over zeggen.”

Zondag wordt als vanouds de Amsterdamse middag. “Ik kan nu al zeggen dat Wesly Bronkhorst, Mart Hoogkamer en vele andere artiesten komen. Als afsluiter komt Frans Duits.”

Dat Meerlive dit jaar nog op het Apriscoterrein, beter bekend als het Van der Zee-terrein, vanwege huisarts Van der Zee die hier lange tijd een praktijk had, georganiseerd kan worden mag een gelukje worden genoemd. “Wij waren er niet vanuit gegaan, voor de laatste keer zullen we dan maar zeggen. Maar alle gekheid op een stokje, ik ben serieus blij dat we weer wat kunnen doen. Dat merk ik ook in de gesprekken met onze sponsoren. We hebben het deze editie toegankelijker voor onze sponsoren gemaakt. Zij kunnen goedkoper instappen. Iedereen doet water bij de wijn om weer gezellig een feestje te kunnen vieren met z’n allen. Dan help je elkaar gewoon, op naar het normale.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie