Afbeelding
JORIS RAAIJMAN

Toch nog hoop: Dutch Valley en Dance Valley wellicht verplaatst naar september

4 augustus 2021 om 18:28 Evenementen

SPAARNWOUDE Mensen met een ticket voor Dutch Valley en Dance Valley hoeven nog niet te wanhopen. Hoewel demissionair premier Rutte vanmiddag bekend maakte dat na de annulering van meerdaagse evenementen met overnachting nu ook besloten is eendaagse festivals met meer dan 750 ongeplaceerde bezoekers te verbieden tot 1 september, denkt de organisatie van beide festivals erover om de evenementen, die in augustus zouden plaats vinden, te verplaatsen naar september. 

“Met grote verslagenheid hebben we vandaag kennis genomen van het nieuws dat Dutch Valley niet plaats kan vinden op de oorspronkelijke datum van 15 augustus binnen het huidige evenementenbeleid in de nog steeds heersende coronasituatie”, zo valt op de Facebook pagina van Dutch Valley te lezen.
Eenzelfde bericht staat op de pagina van Dance Valley, dat een dag eerder op hetzelfde evenemententerrein in Spaarnwoude gehouden zou worden. “Het telkens veranderende evenementenbeleid van onze overheid is om hondsdol van te worden en wij hebben ons als bedrijf telkens opnieuw moeten aanpassen aan veranderende inzichten, regels en vooruitzichten. Hoewel dit slechte nieuws altijd bij ons in het achterhoofd heeft gezeten komt de klap nu alsnog kei- en keihard binnen. We waren al begonnen met opbouwen, maar voor het tweede jaar op rij worden we gedwongen de stekker uit ons mooie evenement te trekken”.

Hoewel beide evenementen reeds in de startblokken stonden, moet de stekker er nu toch uitgetrokken worden. Maar de organisatie houdt hoop. “Het zit niet onze aard om verslagen in een hoekje te gaan zitten huilen, dus we zijn al in gesprek met de gemeente Velsen om te kijken naar de mogelijkheid om Dutch Valley en Dance Valley 2021 te verplaatsen naar september. We doen ons stinkende best om deze mogelijkheid te realiseren. We zijn een bedrijf met doodgewone mensen met een buitengewone passie voor het geven van feestjes. En die passie gaat niet zomaar weg. We gaan er gewoon voor!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie