Er was volop vertier voor de allerjongste.
Er was volop vertier voor de allerjongste. Annemiek Cornelissen / BDU

Bazaar in trek bij het hele dorp

6 maart 2023 om 08:00 Evenementen

ABBENES De welbekende Bazaar, georganiseerd door de Protestantse gemeente Abbenes, vond zaterdag plaats in Dorpshuis het Praathuis. De opbrengst is bestemd voor de kerk. In verband met corona kon de Bazaar een drietal jaren niet georganiseerd worden, maar nu werd dit dubbel en dik overgedaan. Zowel het middagprogramma voor de kinderen als het avondprogramma, waar uitsluitend volwassenen welkom waren, werd druk bezocht en het sfeertje was voortreffelijk.

Er was door de organisatie weer veel werk verzet. De mooiste prijzen werden in de wacht gesleept bij plaatselijke en regionale ondernemers. Ook waren er prijzen ingekocht, met als gevolg dat bijna iedereen wel met een prijs naar huis ging. Zowel in het middag als het avondprogramma speelde het Rad van Fortuin de hoofdrol. 

KINDEREN

’s Middags waren er voor de kinderen Oud Hollandse spelen zoals een grabbelton, stokhangen, kogelslingeren, vissen vangen, ballen gooien en muismeppen. Voor alle leeftijden was er wel iets te doen en de kinderen genoten met volle teugen. 

In de hal stonden prachtige boeketten, geschonken door plaatselijke kwekers en die werden verkocht. Verder was er een grote verloting met prachtige prijzen, waarvoor maar liefst 4000 loten van 1 euro per stuk waren verkocht. Volgens Evelien Engel van de Protestantse gemeente Abbenes wordt steevast door de mensen uitgekeken naar deze activiteit. “Iedereen vond het erg jammer dat we het voorgaande jaren niet konden organiseren en is blij dat het nu wel weer kan.” 

VRIJWILLIGERS

Om het evenement mogelijk te maken waren er veel vrijwilligers op de been. “Zonder hen is dit niet mogelijk, we zijn heel blij met alle hulp.” Volgens Engel is niet meer terug te halen hoeveel keer de Bazaar al wordt gehouden. “Dat weten we gewoon niet, maar het is tientallen jaren. Vroeger was er ook altijd een rommelmarkt bij, maar we worden allemaal een dagje ouder dus dat lukte niet meer. Daarom houden we nu nog alleen de bazaar.” 

Tekst gaat onder de foto verder.


Annemiek Cornelissen / BDU

Volgens Engel is het gezellig samenzijn heel belangrijk op deze dag. “We hebben  nu 150 leden. We organiseren dit voor hen, maar ook voor andere mensen hoor. Het is echt een dorpsgebeuren. Iedereen geniet ervan. We organiseren wel vaker activiteiten. Zoals bingo of filmavonden. Dat is voor iedereen. We worden niet voor niets de dorpskerk genoemd.” 

FAMILIES

Het was leuk om te zien dat in de middag hele families binnenkwamen. De prijsjes waren geënt op de kinderen. ’s Avonds waren er weer prijzen voor de volwassenen. “Het is altijd heel gemoedelijk. We hebben ongeveer 1100 inwoners en iedereen kent elkaar. Het is super leuk om elkaar op deze dagen te ontmoeten en dat is dan ook het doel.”

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie