Bezoekers bekijken een demonstratiekast.
Bezoekers bekijken een demonstratiekast. Foto: Imkersvereniging Haarlemmermeer

Imkersvereniging Haarlemmermeer nodigt jong en oud uit voor open dag

23 mei 2023 om 12:25 Evenementen

CRUQUIUS Binnenkort is er weer een open dag van de Imkersvereniging Haarlemmermeer. Op 17 juni wordt dit evenement gebruikt om bezoekers bewust te maken van het belang van bijen in ons voedselsysteem. Naast educatie biedt de dag ook gezelligheid en diverse activiteiten die speciaal gericht zijn op kinderen én kunnen de ouders natuurlijk ook hun lol op.  

Een hoogtepunt van de dag is de demonstratiekast met levende bijen achter glas. Hier kunnen bezoekers de bijen van dichtbij observeren en geven de imkers uitleg over de cruciale rol van bijen bij de bestuiving van planten, waaronder onze voedselgewassen.

Oók worden er rondleidingen georganiseerd in het park, waarbij bezoekers de gelegenheid krijgen om zelf een imkerpak te dragen en te ervaren hoe het is om als imker te werken. Voor de liefhebbers zijn er verschillende bijenproducten en honing te koop. 

De open dag is op 17 juni van 11.00 uur tot en met 16.00 uur op de Spieringweg 710 in Cruquius. Parkeren is mogelijk bij het Pannenkoeken Paviljoen op de Kruisweg 1625 en de toegang is gratis.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie