De vreuge bij het team Bakhuys is groot. Er is geput op de moeilijke hole 9.
De vreuge bij het team Bakhuys is groot. Er is geput op de moeilijke hole 9. Trudy Witteman/BDU

Stratengolf: het blijft bijzonder, opbrengst 23.000 euro voor lokale goede doelen

19 september 2023 om 08:00 Evenementen

BADHOEVEDORP Het is en blijft bijzonder, mogelijk uniek zelfs: een dorp dat voor één dag is omgetoverd in een golfbaan met 18 holes. En waar gespeeld wordt voor goede doelen met een fantastische opbrengst van 23.000 euro. 

Het is deze zondag voor de elfde keer dat het stratengolftoernooi wordt gehouden. Aan Harry Jagtman, een van de initiatiefnemers van het evenement en tien jaar bestuurslid geweest van de organiserende stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp, de eer het startsein te mogen geven. Op hole 14, naar hem vernoemd, doet hij de eerste afslag. Vervolgens binden twaalf teams van vier personen op een gezellige manier de strijd aan met elkaar. 

Onderweg bij de mannenteams stoere verhalen alsof zij de felbegeerde Wim Eweg-wisselbeker al in de golftas hebben. Maar als in QuatreBeach tijdens het afsluitende diner met loterij en veiling de uitslag bekend gemaakt wordt blijkt het team KAV Autoverhuur, bestaande uit vier dames, gewonnen te hebben. Een unieke prestatie. In alle eerdere edities pakten herenteams de eindzege van het evenement met holes in de plantsoenen en groenvelden van het lommerrijke dorp

Op hole 5 spreken we de winnaars van vorig jaar. Edu, Fred, Johrit en Ricardo van het team Bizz2gether zijn er bijna zeker van dat ze hun titel gaan prolongeren. Het zou brons worden voor ze. “De vlag staat schuin achter de boom. Hij moet de 160 meter over links met 5 vlak” klinkt het. “Gelukkig hebben we Fred bij ons.” Voor de vrienden Carlo, Dexter, Manie en Rob die team Eerman vormen maakt de eindstand niks uit. “We lachen heel wat af, spelen voor een goed doel en hebben plezier om de mensen die ons verbaasd aankijken omdat we met golfspullen door het dorp lopen”, laten ze weten.

Namens de organisatie spreekt Frans van Rheenen van een geslaagd toernooi. “Het ging om de gezelligheid en de goede doelen. Voedselbank Badhoevedorp waar 41 gezinnen gebruik van maken staat dit jaar op nummer één met daarnaast nog andere aanvragen. We zijn blij met alle hulp en het fantastische resultaat van 23.000 euro en hopen volgend jaar méér teams te kunnen verwelkomen.” 

Team Bakhuys is er in ieder geval bij. Benjamin, Dennis, Sepp en Sigi moeten in de herkansing aangezien ze hun voorspelling, eindigen in de top-3, niet hebben kunnen waarmaken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie