Hele spoorbanen waren uitgezet in het Vennepse museum. Jong en oud keken hun ogen uit.
Hele spoorbanen waren uitgezet in het Vennepse museum. Jong en oud keken hun ogen uit. Eigen foto

Jong en oud genieten van treinen en meer

25 oktober 2021 om 15:05 Historie

NIEUW-VENNEP Een groot succes. Dat kan het bezoekersaantal in de herfstvakantie voor het Nederlands Transport Museum wel genoemd worden. Vorig weekend begon de start van de herfstvakantie met een boekenbeurs. Ondanks de ruim 40 kraampjes aan boeken viel toen nog het aantal bezoekers vies tegen. Hoe anders was dat de rest van de week.

“Ik ben nog aan het bijkomen”, grapt Olga Kat, zij is een van de vrijwilligers bij het museum. “Het was echt fantastisch, met als hoogtepunt de modelbouwdagen van afgelopen weekend. Jong en oud kwamen langs en van heinde en ver.”

Door het museum heen hadden drie verenigingen; het Bollenspoor, de Kameel (beide modelspoor) en de VMWH (de Vereniging Modelbouwers en Wargamers Hoofddorp) flink uitgepakt. Bezoekers konden genieten van tientallen displays van modeltreinen. 

“Ook de TEE trein trok veel bekijks”, aldus Olga. “Eén wagon staat aan de straatkant bij het museum opgesteld en dus goed in het zicht. Speciaal voor deze dagen hebben we de voorkant geschilderd. Dat is voorbijgangers natuurlijk opgevallen. Ook is de restauratiewagon is schoongemaakt, hierin konden bezoekers een kijkje nemen en werd en wordt een diapresentatie vertoond.” 

De bovenetage, normaal niet altijd toegankelijk voor publiek, werd tijdens de herfstvakantie ook ingezet. Sinds vorig jaar oktober is Old Friends RC Raceway gevestigd in het Nederlands Transport Museum. Zij hadden een heus klein circuit Zandvoort nagebouwd. Kinderen konden zich hier uitleven met radiografisch bestuurbare elektrische (race)auto’s.

“De Scania-baan was echt geweldig, hier werd met mini Scania’s vrachtwagens gereden. Aan het einde van de middag ging het licht uit en reden de vrachtwagens met allerlei lichtjes door het museum. Dat vonden vooral de kinderen prachtig. Kortom: we hebben een geweldige week achter de rug.”

Naast al dit moois konden de bezoekers ook genieten de vaste tentoonstelling, de tentoonstelling over de TV-serie ‘Vliegende Hollanders’ of kijkje nemen in net gearriveerde Britse Loc uit de Tweede Wereldoorlog.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie