Het museum onder de rook van Schiphol is heeft hard nieuwe vrijwilligers nodig.
Het museum onder de rook van Schiphol is heeft hard nieuwe vrijwilligers nodig. Archief

Vrijwilliger bij het CRASH museum is geweldig werk, zaterdag open dag

27 januari 2023 om 08:43 Historie

AALSMERDERBRUG Het CRASH Luchtoorlogs- en Verzetsmuseum ’40-‘45 houdt zaterdag 28 januari vanaf 12.00 uur een open dag om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Het museum, een unieke locatie onder de rook van Schiphol, is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het hele museum draait volledig op vrijwilligers. 

TOEKOMSTPLANNEN Door de vergrijzing, maar ook door de grootse toekomstplannen van CRASH, heeft het huidige vrijwilligersteam nieuwe collega’s nodig. Vrijwilligers zijn inzetbaar op velerlei terrein, zoals rondleiders, catering, ICT-specialisten, facilitaire dienst, handige klussers en nog veel meer. Er is veel afwisseling door je bezig te houden met één of meer van deze taken.

De werkzaamheden liggen voornamelijk in het weekend, maar belangrijk om te weten is dat het niet elk weekend zal zijn en in overleg. Op woensdag zijn de vrijwilligers in het museum om activiteiten te bespreken en de activiteiten die niet tijdens openingstijden kunnen worden gedaan, uit te voeren.

OPLEIDING Geïnteresseerden krijgen een interne opleiding omdat niet iedereen al meteen alles weet van alle prachtige objecten die het museum herbergt. Tijdens de Open Dag krijgen belangstellenden eerst een presentatie over wat het CRASH museum is en over de toekomstplannen. Daarna krijgen de belangstellenden informatie over onze behoeften en of deze in lijn liggen met de verwachtingen van de mogelijk nieuwe vrijwilligers. Dat wordt gevolgd door een korte rondleiding door het museum en afgesloten met een hapje en drankje. Tijdens de Open Dag zijn er veel vrijwilligers aanwezig waaraan de belangstellenden alles kunnen vragen. Bij vertrek krijgt men een klein presentje mee.

Ga langs op zaterdag 28 januari van 12.00 uur of mail met Herman van Golberdinge (vrijwilligerscoördinator) via hermanvang@crash40-45.nl.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460 te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie