De beeldengroep De Recreanten in het Haarlemmermmerse Bos.
De beeldengroep De Recreanten in het Haarlemmermmerse Bos. Joop Touw / BDU

Haarlemmermeer lanceert buitenkunst- en monumentenkaart

8 februari 2024 om 15:00 Kunst

HAARLEMMERMEER Binnen de gemeentegrenzen van Haarlemmermeer zijn vele monumenten en bijzondere buitenkunstwerken te vinden. Die monumenten en buitenkunstwerken zijn vanaf nu terug te vinden op de nieuwe interactieve kaart van gemeente Haarlemmermeer. 

Op de kaart staan alle monumenten en buitenkunstwerken die Haarlemmermeer rijk is. Er zijn in de gemeente maar liefst 183 monumenten en 187 buitenkunstwerken. De monumenten zijn onderverdeeld in drie categorieën: gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten. Bij elk monument is een beschrijving en, waar beschikbaar, een foto te vinden. Ook bij de kunstwerken staat, indien bekend, uitgebreid beschreven wie de kunstenaar is, wat het kunstwerk moet uitbeelden en van welke materialen de kunstwerken zijn gemaakt.

TROTS

“Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik al vijf jaar foto’s maak van buitenkunst in Haarlemmermeer (#woensdagkunstdag)”, laat cultuurwethouder Marja Ruigrok weten. “Ik ben trots op de enorme hoeveelheid kunstwerken en monumenten in onze gemeente en ik wil graag dat zoveel mogelijk mensen daarvan kunnen genieten. En omdat ze in de buitenlucht staan, kan dat ook. En zie je buitenkunst die je nog niet kan vinden op onze interactieve kaart? Laat het ons dan weten. Zo maken we de kaart nog completer!’’

KAART

De gloednieuwe kaart is te vinden op: Kunst- en Monumentenkaart (haarlemmermeer.nl). De informatie staat ook beschreven op www.visithaarlemmermeer.nl. Hier zijn ook fiets- en wandelroutes langs een aantal van deze bijzondere monumenten en kunstwerken te vinden. Kijk op voor beide pagina’s en de fiets- en wandelroutes.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie