Er komt weer beweging in
Er komt weer beweging in Rien Wattel

‘Muren vol hoop’: tentoonstelling in corona-tijd

Kunst Deel je nieuws

De corona-crisis duurt nog even voort en de meeste sociale activiteiten buiten de deur staan nog stil. ‘Voor veel mensen beginnen de muren op ze af te komen, hun goede ideeën raken een beetje op’, merken vrijwilligers van De Ark. Daarom start De Ark de tentoonstelling ‘Muren vol hoop’ en nodigt alle Haarlemmermeerders uit daar iets voor te maken.

In de corona-crisis is De Ark van maandag tot vrijdag ’s morgens open: om een kaarsje aan te steken, even stil te mediteren in de kerkzaal of voor een gesprekje met mensen van De Ark. Daar ontstond het idee van deze tentoonstelling. ‘Mensen missen de inspiratie die elkaar ontmoeten geeft. Het leven wordt zo saai binnen vier muren. Hoe houd je de moed erin?’ zegt Frances Don, een van de Arkvrijwilligers. ‘Laten we elkaar een inkijkje geven in wat ons moed en hoop geeft: maak daarover een gedicht, een beeld, een tekening, een schilderij. Of lijst een song of foto in die je raakte en schrijf jouw verhaal erbij. Of breng het handwerk dat je nu eindelijk af hebt. Je verzameling kaarten die je hebt bijgewerkt. Breng ze naar De Ark en wij maken er een tentoonstelling vol hoop van!’

De bedoeling is dat de tentoonstelling aan de nu nog lege Ark-muren de komende weken steeds meer groeit. Na 1 juni kunnen mensen dagelijks komen kijken, uiteraard met 1,5 meter afstand. Misschien lukt later een 1,5-meter-zomerborrel om alles samen te bekijken.

Iedereen kan zijn inbreng afgeven tijdens de dagelijkse openingstijden, maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 uur. ‘Daar kun je ook terecht met hulpvragen. En wie wil kan even in De Ark kijken. Tot 1 juni mogen er drie bezoekers tegelijk naar binnen.’

Oecumenisch kerkcentrum De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofddorp-Overbos. Voor vragen of meer informatie: cultuurindeark@pghoofddorp.nl of 06 16040860.

advertentie