Afbeelding
Frans Ouwerkerk

Mondkapje maakt monddood volgens Hoofddorpse kunstenaar Ouwerkerk

Kunst

HOOFDDORP Het mondkapje maakt mensen monddood, volgens de Hoofddorpse kunstenaar Frans Ouwerkerk. Om dit te verbeelden maakte hij de installatie ‘Mondkapje maakt Monddood’.

Ouwerkerk: “Wat één enorm gedoe over het ‘mondkapje’. Daar moet het wel en daar niet, of het moet niet maar het mag wel. De verwarring is totaal, steeds weer wijzigingen. Zelf draag ik geen mondkapje en zal het ook niet gebruiken. Ik ben zelf nooit waar veel mensen zijn, ik hou nu eenmaal van ruimte. Als je de meute volgt, trap je altijd in stront van anderen.”

“Ik word er zo moe van: deskundigen melden dat wel helpt, dat het niet helpt, of een beetje. Hoe zit het dan? Er is voor niemand meer een touw aan vast te knopen en het gaat maar door. Het maakt mensen onzeker. Men weet het niet meer en er ontstaan ruzies. Kapje op, geen kapje op, ik maak dat zelf wel uit. Ik wil een gezicht zien. Een boerka mag ook niet, en nu moet je je weer verschuilen achter een mondkapje. Graag één landelijke koers en niet maar wat aan kloten in de marge, zodat het weer te volgen is voor Jan en Alleman.”

“Het is beter dat de politiek monddood blijft met dit ‘mondkapjesbeleid’! Daarom een beeldend statement met mijn installatie ‘Mondkapje maakt Monddood’.”

Het werk is te zien in het atelier aan de J.C.Beetslaan in Hoofddorp. “Kom zonder mondkapje want dan kunnen we gewoon verstaanbaar communiceren. Grote groepen eerst aankondigen vanwege of het nu wel of niet mag,” besluit de de 66-jarige Ouwerkerk.

advertentie