Tijdens de workshopdag kunnen creatieve talenten zich ontdekken, ontwikkelen en presenteren.
Tijdens de workshopdag kunnen creatieve talenten zich ontdekken, ontwikkelen en presenteren. Eigen foto

Kunstbende te gast bij Het Cultuurgebouw

Kunst

HOOFDDORP Kunstbende en Het Cultuurgebouw organiseert op zondag 16 mei de tweede editie van de Kunstbende Workshopdag. Jongeren in de leeftijd 13 tot 18 jaar krijgen de kans om van verschillende kunstdisciplines te proeven door mee te doen aan gratis workshops. Er worden workshops georganiseerd op het gebied van DJ, Muziek, Taal en Theater. Er is ruimte voor maximaal 14 personen per workshop en uiteraard hebben zij ook een online versie voorbereidt.

Beide vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren hun creatieve talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en presenteren. Het Cultuurgebouw hoopt zoveel mogelijk jongeren uit Haarlemmermeer en omgeving te kunnen enthousiasmeren voor deze workshopdag. Na afloop krijgen jongeren de mogelijk om zich in te schrijven voor de Kunstbende wedstrijd.

De workshopdag vindt plaats op zondag 16 mei in Het Cultuurgebouw van 15.00 tot 17.00 uur. Er worden vier workshops aangeboden: DJ, Muziek, Taal en Theater. De workshops zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Ben je nieuwsgierig en wil je iets nieuws leren? Of wil je heel graag samen met andere creatieve jongeren aan de slag? Meld je dan aan.

[INSCHRIJVING] Inschrijven kan vanaf nu via kunstbende.nl/agenda. Deelname aan de workshops is helemaal gratis.

[KUNSTBENDE] Kunstbende is het platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen aan workshops en/of de regionale wedstrijd in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. In oktober 2021 strijden meer dan honderd acts voor de felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Deze workshopdag wordt mede door steun van gemeente Haarlemmermeer georganiseerd. Kunstbende Noord-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door De Meervaart, partner in cultuur Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix.

advertentie