In het jongerenatelier is plaats voor creativiteit.
In het jongerenatelier is plaats voor creativiteit. Fokke van Saane Fotografie

Pier K presenteert aanbod nieuwe seizoen

Kunst

HAARLEMMERMEER Pier K, centrum voor kunst en cultuur in Haarlemmermeer, is onderdeel van Het Cultuurgebouw Hoofddorp en heeft ook een vestiging in Nieuw-Vennep. Pier K organiseert vele projecten, workshops en cursussen in diverse kunstvakken zoals bijvoorbeeld beeldende kunst, muziek & zang, musical & theater, fotografie en klassiek ballet. Voor kinderen en jongeren van ieder niveau biedt Pier K passend aanbod en zijn er tal van doorstroommogelijkheden naar talentengroepen en het kunstvakonderwijs. Ook voor volwassenen biedt het een breed aanbod in alle kunstdisciplines.

Het aanbod voor seizoen 2021-2022 staat nu op www.pier-k.nl. Schrijf je in voor 1 augustus 2021 en ontvang 5% korting om een groot deel van het aanbod. Voor vragen kan je contact opnemen met de Informatie en Tickets balie van Pier K/Het Cultuurgebouw op telefoonnummer 023 566 95 65.

[KLEINE PIER] Bij Kleine Pier kunnen de allerkleinsten van 0 tot en met 6 jaar al alle kanten op. Kinderen vanaf een half jaar starten bij Muziek bij baby’s. In de peuter- en kleutermix ontdekken kinderen wat hen aanspreekt, waarna zij kunnen doorstromen naar de diverse dans-, beeldende kunst-, muziek- en theatercursussen. Uiteraard is het ook mogelijk om peuter- en kleuterdans te volgen, en kan je bij ontdek je instrument diverse instrumenten leren kennen, is er kleutertheater en zijn er musicallessen voor kinderen 5-6 jaar.

[DE MUZIEKSCHOOL] De Muziekmakers is een unieke vorm van muziekonderwijs! Kinderen leren spelen op het instrument van hun keuze en spelen daarnaast meteen vanaf het begin in een band of orkest. De lessen worden ondersteund door een eigen e-learning omgeving. Het is ook gewoon mogelijk om les op een instrument te krijgen, bij Pier K wordt les gegeven op meer dan 25 muziekinstrumenten en kan je zanglessen volgen. Ook zijn er diverse koren, bandjes en orkesten voor kinderen en volwassenen.

[DE BALLETSCHOOL] Komend seizoen staan er wederom lessen in allerlei dansstijlen voor jong en oud op het programma. Pier K is daarnaast één van de weinige dansscholen waar balletlessen worden ondersteund door live pianobegeleiding; een enorme toegevoegde waarde voor de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Nieuw komend seizoen is klassiek ballet voor 55+ers, je bent immers nooit te oud om te leren.

[ATELIERS VOOR KINDEREN VANAF 6 JAAR] In de diverse ateliers, zoals kinder- tiener- jongerenatelier of atelier 21+, ben je vrij om, o.l.v. professionele docenten/kunstenaars je kunstenaarschap te onderzoeken en te ontwikkelen. Alles kan en alles kan door elkaar en tegelijkertijd. Media, tekenen, schilderen, beeldhouwen, sieraden maken, enzovoort. In het Jongerenatelier kan je je ook voorbereiden op de kunstacademie.

[JEUGDTHEATERSCHOOL] Met Dé JTS biedt Pier K musical- en theaterlessen met een duidelijke leerlijn voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Zingen, dansen en/of toneelspelen.

Kijk voor de mogelijkheden op www.pier-k.nl.

advertentie