Marja Ruigrok mocht het lintje doorknippen bij de opening van de expositieruimte.
Marja Ruigrok mocht het lintje doorknippen bij de opening van de expositieruimte. Aangeleverd

Lokale kunstenaars mogen gratis exposeren bij Amsterdam The Style Outlets

24 februari 2023 om 08:34 Kunst

HALFWEG Wethouder Marja Ruigrok heeft donderdag een expositieruimte in Amsterdam The Style Outlets op een feestelijke manier geopend. De expositieruimte is voor lokale artiesten, waarin elk kwartaal een nieuwe kunstenaar zijn of haar werk gratis tentoon kan stellen. 

De ruimte is tevens een co-working space, waar ondernemers, freelancers en alle andere flexwerkers gratis kunnen werken in een inspirerende omgeving. Het outletcentrum wil op deze manier maatschappelijke kansen teruggeven aan de gemeenschap en een bijdrage leveren aan de lokale kunst- en cultuurscene.

“Ik ben ongelooflijk blij en dankbaar om mijn werk tentoon te mogen stellen in de co-working space van Amsterdam The Style Outlets”, laat de eerste exposerende kunstenaar, Flavio Santos, tijdens de opening weten. “Dit is, vooral voor beginnende artiesten zoals ik, een geweldige kans om mijn werk aan een groter publiek te tonen en ik hoop dat het inspirerend is voor andere kunstenaars en bezoekers.”

LOKALE KUNST

Met het initiatief ondersteunt de outlet de lokale kunst- en cultuurscene. Door kunstenaars uit de regio Haarlemmermeer, Amsterdam en Haarlem de mogelijkheid te bieden om hun werk gratis tentoon te stellen kunnen zij hun werk namelijk onder de aandacht brengen bij een groter publiek.

“Wij zijn verheugd om deze co-working space te lanceren en op deze manier iets terug te geven aan de lokale gemeenschap”, benadruk Marcel Herben, Centrum Manager van Amsterdam The Style Outlets. Kunst en cultuur speelt een belangrijke rol in onze samenleving en we kijken er dan ook ontzettend naar uit om alle mooie kunst van de lokale kunstenaars hier tentoon te mogen stellen.”

RUIMTE

Het openen van de ruimte is niet alleen een geweldige gelegenheid voor kunstenaars om hun werk onder de aandacht te brengen, maar ook voor ondernemers, freelancers en alle andere flexwerkers is er de mogelijkheid om te werken in een inspirerende en creatieve omgeving. De co-working space biedt plaats aan 15 tot 20 mensen en is gratis te gebruiken.

Door kunst en cultuur te integreren in het winkelcentrum biedt het outletcentrum een unieke en inspirerende omgeving voor mensen die naast een dagje uit of winkelen, op zoek zijn naar een plek om te werken en anderen te ontmoeten.

 AANMELDEN

Kunstenaars kunnen zich aanmelden via de website van The Style Outlets.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie