Werknemers van Van Lent parkeren massaal hun auto in Buitenkaag om vervolgens per pont naar De Kaag te varen.
Werknemers van Van Lent parkeren massaal hun auto in Buitenkaag om vervolgens per pont naar De Kaag te varen. Google maps

'Parkeeroverlast in Buitenkaag door werknemers superjachtbouwer'

17 september 2018 om 15:58 lokaal

BUITENKAAG Inwoners van Buitenkaag klagen steen en been over parkeeroverlast door werknemers van superjachtbouwer Royal Van Lent, die aan de overkant van de Ringvaart in Kaag is gevestigd. Volgens de Buitenkagers parkeren de werknemers hun auto's vooral in het oostelijk deel van het dorp.

Bij Royal Van Lent werken zo'n 850 mensen. Van dat aantal parkeert een groot deel zijn auto in Buitenkaag. Critici in dat dorp stellen dat er tijdens werkdagen soms meer auto's worden geparkeerd dan dat het dorp inwoners heeft: 430 mensen.

Behalve de parkeerdrukte rijden de werknemers ook nog eens te hard, zeggen de geplaagde dorpsbewoners. De Buitenkager willen een gedegen oplossing voor het probleem.

Raadslid Michel van Dijk van Forza! heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de situatie in Buitenkaag. Hij wil weten hoe B en W tegen het probleem aankijken en of het college het met Forza! eens is dat Van Lent en de gemeente Kaag en Braassem voor een oplossing moeten zorgen.

Er is op dit moment een parkeerterrein voor 130 auto's in de Leidsemeerstraat. Plannen om daarnaast een tweede terrein te realiseren zijn mislukt door bezwaren uit het dorp. Van Lent wil daarom aan de westkant van het dorp een megaparkeerterrein aanleggen voor 350 auto's aanleggen. Buitenkagers zijn echter tegen, omdat er dan twee onveilige aanvoerroutes ontstaan.

Raadslid Van Dijk vraagt het college of het bereid is grond te verkopen in het westen van Buitenkaag om het megaparkeerterrein mogelijk te maken en of inwoners van dorp betrokken worden bij het oplossen van het probleem.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie