Afbeelding
Dik Tromschool

Griffels en Penselen op obs Dik Trom

lokaal

HOOFDDORP De leerlingen van basisschool Dik Trom hebben donderdag 18 oktober de kinderboekenweek groots afgesloten. De school, waarbij lezen een prominente plaats in het lesprogramma heeft, rondde daarmee een periode af van drie weken waarbij ze bezig zijn geweest met allerlei vormen van boekpromotie, het schrijven van gedichten en het maken van tekeningen binnen het thema “Vriendschap.”

Tijdens de drukbezochte kijkavond konden de kinderen met hun vader, moeder, opa of oma in alle klassen komen kijken hoe er aan het thema is gewerkt. Knutselwerkjes, vriendenarmbanden, zelf gemaakte spelletjes, gedichten en verhalen. Aan alles was te zien hoe de kinderen zich de afgelopen konden hebben uitgeleefd rond het thema Vriendschap.

Als afsluiting van de avond werden er gouden griffels en zilveren penselen uitgereikt aan de kinderen met het beste verhaal of de mooiste tekening over vriendschap. Deze zijn door de kinderen van de school genomineerd. Winnares Mina won zelfs zowel een zilveren penseel als een gouden griffel. De prijsuitreiking vormde meteen een feestelijke afsluiting van de boekenweek 2018.

Afbeelding
advertentie