Afbeelding
Provincie Noord Holland

Cruquiusbrug langer dicht

1 november 2018 om 19:31 lokaal

CRUQUIUS Door onverwachte problemen loopt het onderhoud vertraging op. Donderdag 8 november zal de brug klaar zijn. De werkzaamheden zouden op 5 november klaar moeten zijn. 

Sinds 22 oktober 2018 voert de provincie Noord-Holland onderhoud uit aan de Cruquiusbrug. Dit onderhoud is nodig om de brug in de komende jaren veilig te laten werken. De werkzaamheden zouden uiterlijk maandag 5 november klaar zijn. Nu blijkt dat er toch meer onderhoud nodig is, zal de brug uiterlijk donderdagochtend 8 november in gebruik worden genomen. Beide brugdelen zijn die dag vóór de ochtendspits beschikbaar voor de scheepvaart en het wegverkeer. Ook de Cruquiusdijk en Bennebroekerdijk zijn dan toegankelijk voor al het verkeer.

ONVERWACHTE WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de twee draagtorens van de brug. Deze torens dragen de balans. Dit is het bovenste bewegende deel van de brug met het contragewicht. Bij het uit elkaar halen van de balans trof de aannemer onverwachte problemen aan.

De aannemer heeft de werkzaamheden niet van te voren kunnen verwachten. Pas bij het uit elkaar halen van de balans bleek welke extra werkzaamheden er nodig waren. 

BEREIKBAARHEID Tijdens deze werkzaamheden is het brugdeel richting Heemstede afgesloten. Het verkeer wordt dan in beide richtingen over het andere brugdeel geleid. Om het verkeer over de N201 goed te laten doorstromen komen er tijdelijk verkeerslichten. De Bennebroekerdijk en de Cruquiusdijk zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Vooral in de spits is er kans op extra reistijd.

FIETSERS Fietsers vanuit Heemstede worden op de kruising van de N201 en de Javalaan omgeleid. Ze kunnen dan aan de kant van de Javalaan over het fietspad verder gaan richting Hoofddorp. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie