Afbeelding
Provincie Noord Holland

Denk mee over nieuwe Cruquiusbrug

lokaal

CRUQUIUS De provincie Noord-Holland vraagt bewoners, bedrijven en gebruikers mee te denken over de bouw van de nieuwe Cruquiusbrug. De brug is aan vervanging toe en wordt in 2021 circulair, energiezuinig en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Suggesties hiervoor kunnen worden ingediend via www.cruquiusbrug.nl.

De oude Cruquiusbrug richting Heemstede stamt uit 1932 en is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt verbreed waardoor meer ruimte ontstaat voor fietsers en voetgangers. Hierdoor verbetert de doorstroming voor het verkeer op de N201.
De provincie Noord-Holland heeft hoge ambities voor de nieuwe Cruquiusbrug. De nieuwe brug wordt circulair, energiezuinig en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Circulair bouwen betekent efficiënt en slim omgaan met grondstoffen en materialen zoveel als mogelijk hergebruiken. Het zo onderhoudsarm mogelijk bouwen van de brug levert in de toekomst minder hinder voor het verkeer op.

Op www.cruquiusbrug.nl is een interactief platform beschikbaar waar iedereen tot en met zondag 9 december 2018 suggesties kan geven voor het ontwerp van de nieuwe, duurzame brug. De provincie bekijkt of de suggesties het ontwerp verder kunnen verbeteren. Uiteraard moet dit passen binnen de planning, het beschikbare budget en vanzelfsprekend met zo min mogelijk hinder. Op elke suggestie volgt een terugkoppeling. Het platform blijft actief en er kunnen nog tot eind 2018 suggesties worden ingediend. Deze worden op een later moment verwerkt waardoor een terugkoppeling wellicht langer duurt. Het ontwerp is begin 2019 gereed. In juni 2019 start de provincie met de aanbesteding van de nieuwe Cruquiusbrug.

advertentie
advertentie