Afbeelding
import

PvdA maakt zich zorgen om functioneren AML Flex

26 december 2018 om 10:34 lokaal

HAARLEMMERMEER De PvdA maakt zich ernstig zorgen over de gang van zaken rond het zogenaamde AML Flex-vervoer. Raadslid Willem Klijn heeft het college een aantal schriftelijke vragen gesteld over het 'onvoldoende functioneren' van deze vorm van vervoer. Volgens de partij komen er met name veel klachten uit Rijsenhout.

'AML Flex is een nieuw duurzaam en flexibel OV-systeem', zo schrijft Connexxion, de uitvoerder van de ritten, op zijn website. Het idee achter het systeem is dat ook kleine kernen voorzien zijn van openbaar vervoer, zonder dat daar een grote bus voor hoeft te rijden, die de helft van de tijd leeg is. Gebruikers kunnen via de app of telefonisch een rit aanvragen, waarna ze vervolgens in kunnen checken met een OV-chipkaart.

KLACHTEN Klinkt goed, maar dan moet het systeem wel goed werken en goed uitgevoerd worden. En daar schort het volgens de PvdA nogal aan. De klachten komen veelal op drie punten neer: bestelde auto's die te laat of helemaal niet komen en een haperende klantenservice.

Daarnaast heeft de partij naar eigen zeggen meerdere negatieve signalen opgevangen over AML Flex. Zo zou Connexxion ritten uitbesteden aan A-Tax, kunnen er lange wachttijden ontstaan omdat chauffeurs die in Hoofddorp, Abbenes of Nieuw-Vennep staan ook ritjes buiten de polder kunnen krijgen, wordt er door chauffeurs roekeloos gereden en is er langere tijd met niet-elektrische voertuigen gereden. Dat laatste is inmiddels niet meer het geval, maar ook over de elektrische voertuigen zijn de nodige klachten. Zo mogen chauffeurs niet meer opladen bij het station langs de A4, omdat dat te duur zou zijn. Maar de palen in Rijsenhout leveren niet genoeg stroom, waardoor chauffeurs niet kunnen rijden.

Omdat de Vervoerregio Amsterdam opdrachtgever is voor het openbaar vervoer in Haarlemmermeer, belooft Klijn de klachten ook bij de portefeuillehouder neer te leggen. Daarnaast vraagt de partij wat het college gaat doen tegen de negatieve signalen die zijn binnengekomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie