Afbeelding
Trudy Witteman

Vijfhuizen neemt feestelijk afscheid van 2018

1 januari 2019 om 18:54 lokaal

VIJFHUIZEN Veel Vijfhuizenaren hebben op oudejaarsdag bij oliebollen en appelflappen, bij warme en koude drankjes, met een hand en een zoen het jaar 2018 uitgeluid. Gezellig buiten, zoals de traditie het voorschrijft.

Er is genoeg om terug te blikken. Op de succesvolle bouwreis naar Nepal van de dertien bouwvrouwen. Op het werk van de Vrienden van Monument MH17. Op de opening van het Repair Café. Op de druk bezochte open dag van bakkerij Dijkzeul. Op het eeuwfeest van Bep Beers. Op het eerste dorpsstrand. Op de bouwplannen aan de Groeneweg, de jaarprijs voor Roel Krijger, het kampioenschap van DSOV, de feestweek met het 52 teams, een absoluut record.

De opkomst is groot en naarmate het donkerder wordt stroomt de feestlocatie op de brink van het dorp vol. Ook oud-Vijfhuizenaren zijn van de partij. Onder hen André Kuipers die in de schaduw van het naar hem genoemde prieel talloze handen schudt van bekenden uit de tijd dat het gezin nog in het dorp woonde. De man die tijdens zijn laatste ruimtereis zulke prachtige foto’s maakte van zijn dorp, geniet zichtbaar en laat weten dat hij altijd weer blij is wanneer hij terug is in Vijfhuizen.

Wie ook geniet is Henri Das, voorzitter van de ondernemersvereniging. Samen met DSOV, de dorpsvereniging en dit jaar voor het eerst ook de feestweekcommissie, heeft zijn club de eindejaarsborrel georganiseerd en aan Vijfhuizen aangeboden. “Wij wonen in een fantastisch dorp”, laat hij weten nadat er een paar grote blokken hout in de muil van de ronkende kachel zijn gegooid. “Het is altijd gezellig en er is altijd wat te doen. Het sociale aspect is groot.” Waarmee de preses mede doelt op de eerste en zeer geslaagde kerstbomenactie van de ondernemersvereniging die voor de Voedselbank een bedrag opleverde van 642 euro en die in 2019 zeker herhaald wordt. Das bedankt de vrijwilligers en ‘super kok Richard Stienstra die samen met zijn assistent Erwin Groot wederom voor onovertroffen bollen en flappen heeft gezorgd’. Terwijl de kerkklok van de Verbondskerk oproept voor de oecumenische oudejaarsdienst, roept Das om dat de laatste ronde ingaat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie