Twee doden bij ernstig ongeval op de A9

3 januari 2019 om 07:17 lokaal

BADHOEVEDORP Bij een verkeersongeval dat woensdagavond plaatsvond op de A9 onder Badhoevedorp raakten een 33-jarige vrouw en een 64-jarige man, beiden afkomstig uit Amsterdam, dodelijk gewond.

Beide slachtoffer hadden juist iemand afgezet op Schiphol en waren op weg naar huis. Zij reden vanaf de A4 over de invoegstrook naar de A9 toen de motor van hun auto ermee stopte. De auto kwam stil te staan zonder verlichting. Over de A9 (vermoedelijk ook vanaf Schiphol) kwam een 40-jarige man uit Bergen op Zoom in een taxi aangereden. Hij kon de stilstaande auto nog net ontwijken, maar botste vol tegen beide slachtoffers, die uit hun auto waren gestapt. Beide slachtoffers overleden ter plaatse.

De verdachte is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij moest een speekselproef ondergaan. Hieruit bleek een gebruik van THC (de werkzame stof uit hennep). Van de man is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De verdachte werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie