Afbeelding
Jur Engelchor

Nieuwe gemeenteraad aan de slag

lokaal

HOOFDDORP De nieuwe gemeenteraad is woensdagmiddag officieel geïnstalleerd. Van de 39 raadsleden waren er 38 aanwezig. HAP-raadslid Charif El Idrissi wordt later geïnstalleerd.

De nieuwe raadsleden mochten kiezen of ze de gelofte of de eed wilden afleggen. Degenen die voor de eed kozen, hadden het soms knap lastig met de tekst. De juiste formulering is 'Zo waarlijk helpe mij God almachtig', maar sommigen hielden niet de juiste volgorde aan. Zij spraken daarmee een heel eigen eed uit.

Burgemeester Onno Hoes en hoofdgriffier John van der Rhee namen de foutjes voor lief zo aan het begin van het jaar. Degenen die voor de gelofte kozen, hadden het heel wat makkelijker. Aan 'Dat verklaar en beloof ik' kan je niet zo heel veel mis zeggen.

De gemeenteraad besteedde haar eerste vergadering verder vooral aan het benoemen van commissies en voorzitters en het vaststellen van een waslijst aan verordeningen. Dat was nodig, omdat de oude gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn samengegaan. De nieuwe gemeente neemt veel van die oude verordeningen gewoon over.

GroenLinks-raadslid Wim Jansen deed nog een poging het schrappen van enkele verordeningen uit zijn voormalige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude uit te stellen. Volgens hem wilde zijn fractie die nog nader bestuderen. De andere raadsfracties hadden daar geen behoefte aan, dus werd het voorstel van GroenLinks verworpen.
 

advertentie
advertentie