Onthulling Jubileumlogo
Onthulling Jubileumlogo Rijnlandgroep

Jubileum jaar voor Scouting in Zwanenburg

lokaal Deel je nieuws

In 2019 bestaat Scouting Rijnlandgroep in Zwanenburg maar liefst 85 jaar en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan. Na de traditionele kerstboomverbranding tijdens de nieuwjaarsreceptie zal de eerste bijzondere activiteit een open opkomst zijn op 12 januari van 10 tot 12 uur. Alle kinderen uit het dorp en daarbuiten zijn welkom om eens te beleven wat Scouting is.

Al 85 jaar komen bij Scoutingvereniging Rijnlandgroep in Zwanenburg veel kinderen iedere week bij elkaar om een leuke tijd te hebben. Scouting is een avontuurlijke vrije tijdsbesteding voor iedereen van 5 jaar en ouder. Nu is er voor iedereen in het dorp de mogelijkheid om een keer mee te doen en te beleven wat Scouting nu eigenlijk is. Kinderen van 5 t/m 7 jaar zijn van harte welkom bij onze Bevers en kinderen van 7 t/m 11 jaar kunnen meedoen met de Welpen. Ook de ouders mogen natuurlijk een kijkje komen nemen. De opkomst begint om 10.00 uur en om 12.00 uur is het weer afgelopen. Ben je 11 jaar of ouder? Ook dan ben je natuurlijk welkom bij de Scouts en Explorers. Zij hebben opkomst in de middag van 14:00 tot 16:30 uur.

Maar dat is natuurlijk niet de enige bijzondere activiteit die in het jubileumjaar georganiseerd zal worden. De nieuwjaarsreceptie, de officiële start van dit bijzondere jaar, was ook dit jaar weer een groot succes. Bijna alle leden en hun ouders en natuurlijk ook alle vrijwilligers waren aanwezig tijdens de traditionele kerstboomverbranding. Twee mensen die het afgelopen jaar afscheid namen van het leidingteam werden nog even in het zonnetje gezet. Twee nieuwe leidinggevenden werden voor hun harde werk beloond. Zij ontvingen de kwalificatie leidinggevende en teamleider.

Zo zal er elke maand wel iets bijzonders te doen zijn voor de leden met als hoogtepunt in juni een jubileum-weekend-kamp waarbij ook de ouders en broertjes en zusjes mee mogen kamperen op Scouting terrein Het Naaldenveld in Bentveld. Iedereen kijkt uit naar een geweldig nieuw jaar vol met bijzondere scoutingbelevenissen.

De Rijnlandgroep zit in Zwanenburg vlakbij het park aan de Nolenslaan 5. Hier komen iedere week de leden bij elkaar op het eigen terrein van de groep. De leden zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. De Bevers zijn de leden van 5 t/m 7 jaar; de Welpen van 7 t/m 11 jaar; de Scouts van 11 t/m 15 jaar; de Explorers van 15 t/m 18 jaar en de Roverscouts van 18 t/m 21 jaar.

advertentie
advertentie