Afbeelding
Eigen foto

HCnieuws.nl voortaan op woensdag in de bus

7 januari 2019 om 09:55 lokaal

HOOFDDORP HCnieuws.nl, het lokale huis-aan-huisblad van Hoofddorp en omgeving, wordt vanaf dit jaar een dag eerder bezorgd. Uitgever BDUmedia heeft besloten dat deze krant in 2019 op woensdag op de deurmat zal gaan vallen.

Lezers van HCnieuws.nl krijgen vanaf dit jaar de krant een dag eerder dan gewend in de brievenbus. Dat heeft de Barneveldse uitgever van deze krant, BDUmedia, besloten. Dit betekent dat vanaf deze de krant niet langer op donderdag maar op woensdag op de deurmat valt.

BIJBAANTJE Aan het besluit van BDUmedia ligt een aantal zaken ten grondslag, legt uitgever Robert van Ginhoven van deze lokale huis-aan-huiskrant uit. Zo wijst hij allereerst op de bezorging van de krant. "Het bezorgen van huis-aan-huiskranten is van oudsher een bijbaantje voor kinderen om een leuk zakcentje te verdienen. Dat is heden ten dage niet anders. De meest ideale dag hiervoor is de woensdag, omdat dan traditioneel, ook op het voortgezet onderwijs, meer kinderen tijd hebben", zo vertelt Van Ginhoven.

Daarnaast is het ook voor adverteerders interessant om vroeger in de week te verschijnen, aldus Van Ginhoven. "Voor sommige adverteerders is het gewoon belangrijk om zo ver mogelijk voor het weekend hun boodschap te kunnen verspreiden. Door eerder te verschijnen willen we onze adverteerders hierin tegemoetkomen."

ACTUEEL De laatste reden is journalistiek van aard. "Wij bieden als huis-aan-huiskrant actueel lokaal nieuws van hoge kwaliteit en dat willen we blijven doen. Voor lezers is het van belang dat de krant zo actueel mogelijk is. Wij zijn van mening dat we beter aan die wens kunnen voldoen als we op woensdag verschijnen dan wanneer we op donderdag in de bus zitten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie