Afbeelding
Archief

Spaarne Gasthuis verhuist bevallingen naar Haarlem

7 januari 2019 om 14:31 lokaal

HAARLEMMERMEER Aanstaande vaders en moeders uit de gemeente die hun ongeboren spruit graag op Haarlemmermeerse bodem ter wereld willen laten komen, kunnen vanaf 10 januari maar beter kiezen voor een thuisbevalling. Het Spaarne Gasthuis verhuist namelijk vanaf die dag alle bevallingen naar de vestiging in Haarlem-Zuid.

Op donderdag 10 januari opent op de locatie Haarlem Zuid van het Spaarne Gasthuis het nieuwe Vrouw & Kind Centrum. Vanaf die datum vinden dan ook alle bevallingen plaats in Haarlem, inclusief poliklinische bevallingen onder begeleiding van een eigen verloskundige. 'Er zijn dus géén bevallingen meer in Hoofddorp', zo meldt het ziekenhuis op haar website. En dat kan tegenvallen als je er waarde aan hecht dat je kindje als Haarlemmermeerder ter wereld komt en je niet wilt dat hij of zij Haarlem in het paspoort krijgt.

EEN LOCATIE Reden voor deze beslissing is de wens van het ziekenhuis om alle zorg rond de geboorte op één locatie samen te brengen. Zo hoopt het Spaarne Gasthuis de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Het Vrouw & Kind Centrum beschikt onder meer over zestien bevalsuites, acht neonatologiesuites en 28 gecombineerde kraam-neonatologiesuites. Het nieuwe geboortecentrum krijgt ook een ingang die 24 uur per dag geopend is. Hiervoor kunnen bezoekers buiten de openingsuren van het ziekenhuis (6.30 tot 21.00 uur) de borden 'Bevallingen 24/7' volgen. 

In de praktijk betekent dit dat zwangere vrouwen vanaf 9 januari 18.00 uur niet meer aangenomen worden in Hoofddorp. Alle zwangere vrouwen die op dat moment al in Hoofddorp zijn opgenomen, kunnen nog wel gewoon op Haarlemmermeerse bodem bevallen. Zwangere vrouwen, kraamvrouwen en pasgeboren baby's die op 10 januari nog opgenomen zijn in Hoofddorp, verhuizen naar Haarlem. De polikliniek gynaecologie in Hoofddorp blijft overigens wel gewoon open. 

Meer informatie is hier te vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie