Arthur van Dijk met de voorzittershamer van Provinciale Staten.
Arthur van Dijk met de voorzittershamer van Provinciale Staten. Eigen foto

Arthur van Dijk aan de slag als nieuwe cvdK

8 januari 2019 om 10:30 lokaal

NOORD-HOLLAND Arthur van Dijk is officieel aan de slag gegaan als nieuwe commissaris van de Koning (cvdK) in de provincie Noord-Holland. In de Statenzaal van paviljoen Welgelegen in Haarlem kreeg hij maandag 7 januari uit handen van de vicevoorzitter van Provinciale Staten (PS), Zafer Yurdakul, de voorzittershamer overhandigd, waarmee hij werd geïnstalleerd als nieuwe voorzitter.

Als inleiding op de installatie van Van Dijk als voorzitter van PS spraken de fractievoorzitters en gedeputeerde Elisabeth Post (namens Gedeputeerde Staten) hun verwachtingen uit en wensten de nieuwe cvdK veel succes. Als verrassing kwam ook broer Ron van Dijk aan het woord met een persoonlijk verhaal over de kwaliteiten van zijn bloedverwant. De commissaris zelf benadrukte vervolgens het belang van ontmoeting. "Ook daarom ga ik de provincie in, op bezoek bij onze gemeenten, in gesprek met onze burgemeesters. Elkaar op tijd vinden en aanspreken is niet alleen nuttig, maar ook nodig, zeker als we het samen, ondanks eventuele verschillen, willen rooien." Daarna nam hij de voorzittershamer in ontvangst.

LUNCH Voorafgaand aan de installatie maakten twintig inwoners van de provincie al kennis met de nieuwe cvdK. Tijdens een speciale lunch in hetzelfde paviljoen wisselden zij met Van Dijk en zijn vrouw van gedachten over zijn nieuwe rol en belangrijkste thema's, met duurzame energie, milieu en vervoer als belangrijke aandachtspunten. 

Een aantal van deze Noord-Hollanders had zelf ook meegedacht over de profielschets van de nieuwe commissaris, door de enquête in te vullen waarmee PS de wensen van de Noord-Hollanders heeft gepeild. Een mooie manier om de Noord-Hollanders te betrekken bij de uiteindelijke keuze, aldus Van Dijk. "Ik voldoe ongetwijfeld niet aan alle eisen van het profiel, maar hoop wel dat ik hier voor een groot deel invulling aan kan geven. Ik zal ook veel naar buiten gaan om de inwoners op te zoeken en verwacht dat jullie ook naar ons toekomen."

Arthur van Dijk is de zeventiende commissaris van de Koning in Noord-Holland, hij volgt Johan Remkes op.

De nieuwe cvdK in gesprek met inwoners van Noord-Holland.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie