De dichtgespijkerde woningen aan de oneven zijde van de Parklaan.
De dichtgespijkerde woningen aan de oneven zijde van de Parklaan. Jos van Rooijen

Nog geen bouwplan voor opgekochte woningen Parklaan

10 januari 2019 om 12:53 lokaal

HOOFDDORP Segesta Vastgoedbedrijf, de nieuwe eigenaar van vier woningen in de Parklaan, heeft nog geen plan voor dit stukje grond in het centrum van Hoofddorp. De woningen zijn inmiddels voorzien van een hekwerk en dichtgetimmerd. Omwonenden maken zich ernstig zorgen over dit deel van hun woonstraat parallel aan de Kruisweg.

Die zorg wordt voornamelijk ingegeven door onbekendheid met de plannen die de nieuwe eigenaar heeft met dit unieke stukje Hoofddorp dat ooit de status Beschermd Dorpsgezicht kreeg.

"Wij hebben meerdere keren aan het vastgoedbedrijf gevraagd waarom ze juist precies deze vier woningen heeft opgekocht en wat hun plan met het terrein is. Daar kregen we tot nu toe geen reactie op. En ook bij de gemeente konden ze niets zeggen. Maar inmiddels kijken wij al meerdere weken tegen hekwerken en dichtgespijkerde woningen aan. Dat geeft geen goed gevoel", aldus meerdere bewoners die met hun ongerustheid contact opnamen met de redactie van HCnieuws.

"De woningen grenzen met hun tuinen precies aan het terrein van de parkeergarage van Q Park, ook eigendom van Segesta net als het gebouw Marktpoort. Wordt die garage wellicht uitgebreid en kijken we straks tegen een blinde muur aan?"

Geenszins, aldus de directeur van het vastgoedbedrijf uit Alkmaar, de heer Huges.

"Er zijn vooralsnog geen plannen voor dit deel van de Parklaan", laat hij telefonisch weten. Waarop hij aangeeft dat de vier woningen gekocht zijn omdat ze op de markt kwamen en 'uit voorzorg' om te voorkomen dat Segesta te maken krijgt met andere (dwarsliggende) eigenaren indien er wel plannen voor dit deel van de straat worden gemaakt.

Zelf verwacht de directeur dat er over drie maanden meer bekend is over die plannen. Het wordt in ieder geval geen parkeergarage, zegt hij daarop vooruitlopend.

"We gaan het huidig beeld van een woonstraat niet aantasten."

Gemeente

Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat daar geen bouwplannen bekend zijn van Segesta. Maar geeft ook aan dat er ooit een plan is ingediend, maar dat deze door de gemeente is afgekeurd, 'omdat het niet voldeed aan wat de gemeente wenselijk acht voor een woonstraat als de Parklaan'.

Dat er nu in de straat onrust is ontstaan over de aankoop van de vier woningen, is de gemeente niet ontgaan.

"Er zijn van meerdere partijen vragen binnengekomen", aldus woordvoerster Petra Faber die daar meteen aan toevoegt dat de gemeente in gesprek wil gaan met Segesta. Doel van dat gesprek: Segesta indringend adviseren om omwonenden te informeren wat er met de woningen gaat gebeuren, waarom de hekken neergezet zijn, waarom alles is dichtgetimmerd en hoe lang deze situatie nog gaat duren. Of Segesta ingaat op dit verzoek, is niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie