Corina Koekenbier (l) tijdens een eerder interview met Marja Ruigrok, onlangs geïnstalleerd als wethouder in Haarlemmermeer.
Corina Koekenbier (l) tijdens een eerder interview met Marja Ruigrok, onlangs geïnstalleerd als wethouder in Haarlemmermeer. RJRFotografie.nl

Dress for Success genomineerd

lokaal

HAARLEMMERMEER Kleren maken de man. En de vrouw. Wie er bij een sollicitatie goed uitziet heeft al een voorsprong. Maar wat als je geen geld hebt omdat je van een (bijstands)uitkering moet zien rond te komen? Dan steekt Dress for Success je van top tot teen in het nieuw. Gratis.

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is werkelijkheid. In een compleet nieuwe outfit die ook nog eens je eigendom is geworden, vol zelfvertrouwen op weg naar een sollicitatiegesprek. De missie van Dress for Success, gerund door vrijwilligers, is het bevorderen van economische onafhankelijkheid van mensen met een minimuminkomen of een (bijstands)uitkering. Dress for Success is in 30 landen actief. Nederland telt negen winkels, waaronder een op de Burgemeester de Vlugtlaan 200 in Amsterdam-Slotermeer waar zo'n duizend kleedsessies per jaar plaatsvinden. "Ik sta soms met tranen in mijn ogen als ik zie hoe blij iemand voor de spiegel staat", vertelt algemeen manager Corina Koekenbier.

"Bij een sollicitatiegesprek wil je een goede eerste indruk achterlaten. Wie niet de middelen heeft om goed voor de dag te komen wordt door ons geholpen. Met gratis professionele kleding, ondersteunend netwerk en de ontwikkeling van vaardigheden om uiteindelijk een betere versie van zichzelf te worden. Onze winkel heeft vijftig vrijwilligers met elf nationaliteiten. Dankzij hun inzet vindt zeventig procent van onze klanten een betaalde baan of is als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan." Inmiddels is een samenwerking met Haarlemmermeer tot stand gekomen en kunnen ook inwoners van deze gemeente bij Dress for Success terecht. Eerder sprak wethouder Ap Reinders van 'een fantastisch project'.

Het uitzonderlijke sociale project maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019 van het Oranje Fonds. Koningin Máxima reikt de prijzen, een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro, in mei uit. Corina Koekenbier: "Om mensen die het hard nodig hebben te kunnen blijven helpen vragen wij iedereen te stemmen op Dress for Success Amsterdam." Stemmen kan nog tot en met 16 januari 23.59 uur via appeltjevanoranje.nl/dressforsucces#vote.

advertentie