Afbeelding
Frans Witteman

Ruim 1 miljoen DE-punten Lions

23 januari 2019 om 19:47 lokaal

HAARLEMMERMEER Het vorig jaar gevestigde record werd niet gehaald, maar ook voor de 1.050.985 Douwe Egberts-punten die dit jaar werden ingeleverd gingen bij Lionsclub Haarlemmermeer-Host de handen graag op elkaar.

Vooraf hadden de knippende, sorterende en tellende Lions al tegen elkaar gezegd dat het een utopie zou zijn het record van vorig jaar te kunnen breken. 1,3 miljoen punten werden toen ingezameld. De hoogste score van Nederland tijdens de landelijke Lions DEpunten-actie. Toch blijkt deze vrijdagmiddag, wanneer in Het Brandpunt in Hoofddorp de finale aan de gang is, de lat behoorlijk hoog gelegd te zijn. De krant is erbij en kan noteren dat ingezet wordt op 1 miljoen punten. Knippen, de basisvaardigheid van de kleuterschool van vele jaren geleden, blijkt niet te zijn verleerd. Aan de lange tafel wordt met veel plezier en talloze kwinkslagen de schaar gehanteerd. Er zijn in het land Lionsafdelingen waar de punten ongeknipt in zakjes worden gedaan.

In Haarlemmermeer houden ze van netheid en dus wordt er geknipt. En heel secuur. Net als het tellen. Als tegen vijven het eindsignaal klinkt zijn er 1.040.125 punten binnen De blijdschap is groot, de 1 miljoengrens is gepasseerd. Blijdschap die nóg groter wordt doordat in blessuretijd nog een hele vracht binnenkomt en de eindstand van de zevende actie op 1.050.985 punten komt. "Een prachtig resultaat met veel pakken koffie voor de voedselbank. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt willen we hartelijk bedanken", laat Lion Adri Verbeek weten.

VREEMD EN OUD GELD Ook vreemd en oud geld werd ingezameld voor oogoperaties in Derde Wereldlanden. Naast veel papiergeld werd zo'n 24 kilo munten ingeleverd. Alleen deze opbrengst al is goed voor 80 oogoperaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie