Afbeelding
Eigen foto

Iedereen Fit op de Dik Tromschool

lokaal

HOOFDDORP De Dik Tromschool is afgelopen vrijdag het decor geweest voor opnamen voor opnames voor Iedereen Fit op School door Klasse TV, de Atletiekunie en Jongeren Op gezond gewicht (JOGG). Belangrijke gast was Yuvat Westendorp.

Belangrijkste doel van de opnamen is leren hoe je met eenvoudige middelen (in dit geval bewegingen) en zonder veel voorbereiding en/of hulpmiddelen in korte tijd leerlingen nieuwe energie geeft, voornamelijk voor een volgende les. Om te ervaren hoe dat werkt, werden met de leerlingen diverse zogeheten energisers (de vakterm voor de energiegevers) besproken en geoefend. 

Voor dat oefenen was speciaal JOGG-ambassadeur Yuvat Westendorp naar school toegekomen. Yuvat is bekend van onder andere Goede Tijden Slechte Tijden en van So You Think You Can Dance. Een prima gast dus, aldus de leerlingen, die het prachtig vonden met deze BN'er de energizers in te oefenen die tevens kunnen helpen om aandacht en concentratie te oefenen. (Andere ambassadeurs zijn Epke Zonderland en Dafne Schippers).

"Energisers passen wel bij de Dik Tromschool", aldus directeur Robert Corver, "want spelend en bewegend leren is in onze school een belangrijk thema waar we al veel aandacht aan schenken. Leren door te doen en samen te bewegen, in of buiten de klas, en eventueel ook nog eens in gemengde groepen, verhoogt de betrokkenheid van de leerlingen naar elkaar. En: het geeft plezier en heeft een grotere effectiviteit. Los van het feit dat bewegen altijd goed is voor je."
Directeur Corver: "De leerlingen hebben enthousiast meegedaan en ze hebben een leuke dag beleefd."

Een voorbeeld van een energiser is schrijven op de rug van je voorganger (wat is er geschreven?), de klas op een rij zetten zonder erbij te praten (bijvoorbeeld op alfabet of op lengte) of een zin fluisterend doorgeven.

advertentie