Afbeelding
Eigen foto

Kaj Munk College in finale Artcadia

lokaal

HOOFDDORP Het Kaj Munk College heeft samen met elf andere scholen de finale van Artcadia (de landelijke kunst- en techniekwedstrijd 'Artcadia, Imagine your future' www.artcadia.nl) bereikt met het project de Digi-verkeersregelaar, een app die het verkeer regelt. Een deskundige jury beoordeeld de projecten van de finalisten. Deze groepen werken hun projecten vervolgens verder uit en geven tijdens de finale een presentatie. Dat gebeurt op woensdag 10 april in Het Evoluon Eindhoven.

In de fictieve toekomststad Artcadia doen zich vraagstukken voor op het gebied van mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen. De wedstrijd is georganiseerd door ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis en de ideële organisatie KNHM Foundation in samenwerking met de leverancier van digitale printsystemen Canon Nederland om jongeren van middelbare scholen te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is. 

Artcadia wordt voor de elfde keer gehouden. Het is een techniek- en kunstproject voor leerlingen van havo/vwo 2. De leerlingen bedenken samen creatieve oplossingen voor deze fictieve toekomststad. Dit jaar doen er 131 scholen mee. Naast Nederlandse doen er nu ook 23 Belgische scholen mee. De winnende school bezoekt met tien leerlingen en twee docenten bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Parijs. Daar nemen we ook een kijkje 'achter de schermen'. De 2e prijs is een 3D-printer.  

Er kwamen ongeveer 400 projecten binnen: schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen. Die werkstukken zijn door een deskundige jury beoordeeld en daaruit zijn de finalisten geselecteerd. Deze groepen werken hun projecten vervolgens verder uit en geven tijdens de feestelijke finale een presentatie. Dat gebeurt op woensdag 10 april in Het Evoluon Eindhoven. Tv-presentator en acteur Tim Senders is gastheer van deze spannende finale. 

In de afgelopen jaren hebben duizenden jongeren kennis gemaakt met de combinatie van kunst en techniek. De afgelopen jaren kwamen ook fantastische ideeën voorbij variërend van stoeptegels die energie opleveren, een waterbesparend luchtbad tot een oplossing om te besparen op bouwmaterialen. We hopen natuurlijk dat dit jongeren heeft geholpen om voor een technische richting te kiezen.

advertentie