Nieuwe editie van Alzheimer Café Badhoevedorp

lokaal

BADHOEVEDORP Marianne Kuntzel gaat donderdag 14 februari in gesprek met huisarts B. Cloosterman tijdens een nieuwe editie van het Alzheimer Café Badhoevedorp. Onderwerp van het gesprek is de 'niet pluis-fase' aan het begin van de ziekte van Alzheimer.

In de praktijk blijkt dat veel mensen met dementie en hun naasten lang thuis zelf 'aanrommelen' voordat ze aan de bel trekken omdat het niet meer gaat. De signalen, de vergeetachtigheid en het 'niet-pluis-gevoel' worden niet herkend als symptomen van dementie.

[HERKENNEN] Het is echter belangrijk om dementie in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen en te diagnosticeren. Zowel de mantelzorger als de betrokkene met dementie kunnen dan vanaf het begin goed worden begeleid. Het onbegrip over veranderend gedrag wordt weggenomen doordat de naasten worden geïnformeerd over de verschijnselen die horen bij dementie. Maar ook de mogelijkheden die er zijn op het gebied van ondersteuning, hulpmiddelen, zorg, activiteiten zijn effectiever als zij eerder in het ziekteproces kunnen worden ingezet.

Huisarts Cloosterman zal uitleggen waar men op moet letten bij bepaalde signalen, hoe men normale vergeetachtigheid van beginnende dementie kan onderscheiden en wat het belang is van een juiste diagnose. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

[GRATIS] De bijeenkomst vindt plaats in Zorgcentrum De Meerwende aan de Kamerlingh Onneslaan 131 en begint om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open, entree is gratis. Meer informatie: inlichtingenac@gmail.com.

advertentie