Kunstfort Vijfhuizen.
Kunstfort Vijfhuizen. Dorothee Klopper

Expo 'Perspectives' in Kunstfort

10 februari 2019 om 11:30 lokaal

VIJFHUIZEN Kunstfort bij Vijfhuizen, Fortwachter 1, houdt zondag 10 maart het publieksprogramma 'Perspectives' met tentoonstellingen, gesprekken en performances.

Kunstenaars presenteren hun werk in en rondom het Kunstfort: in het fort zelf, in de Genieloods, in de logies en op het eiland. Uitgangspunt is de esthetiek van het alledaagse. Verschillende perspectieven – zoals die van de omwonenden, collega's op het Kunstfort, gemeentelijke buren, lokale makers en ambachtslieden, en internationale creatieven – komen samen. Welke ideeën over schoonheid en vormgeving brengen de diverse gemeenschappen op het Kunstfort bijeen?

DEELNAME Het Kunstfort roept makers, ambachtslieden en ontwerpers uit de regio op om documentatie en uitleg over hun werk in te sturen. Daarbij kan gedacht worden aan allerlei ambachtelijke vaardigheden en methodes – zoals meubel- en interieurmakers, haken, visserij, zeep maken, edelsmeden, bloemschikken, fermentatie et cetera. Er worden twee makers uitgekozen voor deelname aan het publieksprogramma Perspectives op 10 maart. In overleg met het Kunstfort wordt een presentatie gerealiseerd, onder voorbehoud van beschikbare middelen en passende ruimte. Over de selectie kan niet gecorrespondeerd worden. Stuur een kort presentatieplan, biografie/cv (totaal 1 pagina) en afbeeldingen (website of maximaal 5 MB) naar info@kunstfort.nl onder vermelding van 'Open Call Perspectives'. Deadline: zondag 17 februari.


SCIENCE FICTION Het Kunstfort is een onderscheidende presentatie-instelling voor beeldende kunst. Het programma volgt de onderwerpen van de Haarlemmermeerse polder: ondernemen, pionieren en technisch vernuft. Aanleiding voor Perspectives is de verbinding van het Kunstfort als internationaal georiënteerde instelling met de makers en ambachten van de regio. Perpectives sluit aan bij de thematiek van science fiction, waarop de Kunstfort-programmering geïnspireerd is. Tijdens Perspectives lopen verschillende werelden door elkaar heen. Ontwerp en beeld, de letterlijke 'beeldbepalers' van Kunstfort en omgeving, spelen een richtinggevende rol in de selectie.

Opening tentoonstelling Charlott Weise en Serge Onnen, 2018,
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie