Afbeelding
Ton Dijkstra

Televerde claimt ruim 406 miljoen euro van gemeente

14 februari 2019 om 11:01 lokaal

HOOFDDORP Gebiedsontwikkelaar Televerde eist ruim 406 miljoen euro schadevergoeding van de gemeente voor het niet kunnen ontwikkelen van een groot bedrijvengebied in Badhoevedorp-Zuid. Dat blijkt uit de dagvaarding die het bedrijf heeft uitgebracht.

De gemeente ging tot nu toe uit van een schadeclaim van 264 miljoen euro. Televerde heeft de schade echter laten berekenen door een deskundig bureau, dat tot een bedrag komt van meer dan 406 miljoen.

PERCELEN De claim houdt verband met een oude overeenkomst tussen de gemeente en gebiedsontwikkelaar Chipshol van familie Poot over percelen in Badhoevedorp-Zuid. De gemeente zou de bestemming van de gronden wijzigen van agrarische in bedrijven in ruil voor grond voor aanleg van de Fokkerweg.

De bestemming van de grond in Badhoevedorp-Zuid is in strijd met de afspraken echter nooit gewijzigd. Chipshol had op de locatie het veelbesproken Airport City willen ontwikkelen, maar die plannen zijn nooit van de grond gekomen.

RECHTSZAAK De gemeente heeft vorig najaar een rechtszaak over de kwestie verloren. De rechtbank bepaalde dat Haarlemmermeer Televerde, waar Chipshol een meerderheidsbelang in heeft, direct een schadevergoeding moet betalen.

De gemeente is weliswaar in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank, maar dat betekent niet dat de schadevergoeding wordt opgeschort. Televerde heeft nu dus een dagvaarding uitgebracht om die vergoeding te kunnen innen.

GEEN HINDER Toenmalig wethouder Derk Reneman van Financiën heeft vorig jaar in de gemeenteraad gezegd dat de gemeentebegroting geen hinder ondervindt van de megaclaim van Televerde. Zijn opvolger, Jurgen Nobel, heeft toegezegd dat hij de raad 28 februari tijdens een vertrouwelijke sessie op de hoogte zal stellen van de laatste stand van zaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie