Afbeelding
Eigen foto

Waterwolftunnel afgesloten voor grote onderhoudsbeurt

26 februari 2019 om 07:00 lokaal

HAARLEMMERMEER De provincie Noord-Holland voert van 7 tot en met 10 maart onderhoud uit aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer) en het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen). Het verkeer op de N201 wordt in de avond en nacht omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

De Waterwolftunnel wordt van vrijdag 8 maart 19.00 uur tot zaterdag 9 maart 6.00 uur en van zaterdag 9 maart 19.00 uur tot zondag 10 maart 6.00 uur afgesloten. Het verkeer op de N201 wordt met gele borden omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer.

AANSLUITING De N201 wordt ter hoogte van het Amstelaquaduct afgesloten van donderdag 7 maart 20.00 uur tot vrijdag 8 maart 5.00 uur. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt met gele borden omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196 (en vice versa).

Voor de veiligheid en doorstroming moeten het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel regelmatig worden onderhouden. De wanden en markeringen worden gereinigd, de veiligheidsmiddelen worden gecontroleerd en er vindt een brandpreventieonderzoek plaats. Ook wordt zwerfvuil verwijderd en wordt de riolering gecontroleerd.

VEILIGHEID Driemaal per jaar is het noodzakelijk om het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel volledig af te sluiten. Dit om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te waarborgen en de werkzaamheden sneller te kunnen uitvoeren. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen vinden de werkzaamheden 's nachts plaats.

Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200600 (gratis) of per mail via servicepunt@noord-holland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie