Afbeelding
Tuella van Dam

Ook Hoofddorpse Jennifer in finale Miss Teen of Noord-Holland

3 april 2019 om 07:00 lokaal

HOOFDDORP De 16-jarige Jennifer Sickman uit Hoofddorp heeft zich gekwalificeerd als finalist van Miss Teen of Noord-Holland. Eerder deze week stond op deze website al het verhaal van haar dorpsgenoot Indy Kames, eveneens 16, die ook de finale heeft gehaald. Wie is de mooiste? Op 12 mei wordt de strijd gestreden in Theater de Purmaryn in Purmerend.

Jennifer Sickman heeft veel ambitie. Ze is geboren in Amsterdam en woont nu in Hoofddorp. "Waarom ik mee doe aan Miss Beauty of Noord-Holland? Omdat ik het een erg leuk en gezellig traject vind. En het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen. Op het podium staan vind ik echt superleuk. Het belangrijkste is voor mij om van deze leuke dagen te genieten."

ERVARING Vorig jaar heeft ze ook mee gedaan, ze werd toen vijfde en hoopt dat ze nu hoger kan scoren dankzij haar ervaring. In het Haarlems Dagblad zegt ze: "Ik heb gemerkt dat ik onzeker was over hoe ik overkwam. Ik dacht bijvoorbeeld: ben ik wel slim genoeg? Daar beperkte ik mij wel in. Dit jaar ga ik mij daar geen zorgen over maken."

Het traject van Miss Beauty of Noord-Holland 2019 wordt afgelegd door zeventien tienermeisjes tussen 15 en 18 jaar oud, die voor de titel 'Miss Teen Of Noord-Holland' gaan. Daarnaast is er een wedstrijd voor zeventien beauty's (tussen 18 en 26 jaar). Die kunnen twee titels winnen: Miss Beauty Of Noord-Holland en Miss intercontinental Of Noord-Holland. Zondag was er met alle meiden een fotoshoot voor de foto's die op de site komen waarvoor iedereen kan stemmen. "Ik vind foto's maken erg leuk en natuurlijk was het ook leuk om de andere meiden beter te leren kennen. Ook hebben we in april een sportdag en gaan we met alle meiden boksen", aldus Jennifer.

GOED DOEL Niet alleen het uiterlijk en presentatie staat centraal tijdens deze missverkiezing. Er is namelijk ook aandacht voor het goede doel. Centraal hierbij staat de LINDA.foundation. Deze organisatie steunt gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jennifer en de andere deelnemers doen hun best om zoveel mogelijk geld hiervoor in te zamelen om op deze manier veel mensen blij te maken en te steunen. Wie met een donatie de actie wil steunen, kan hier terecht.

De finale bestaat uit verschillende rondes: de voorstelronde, bikinironde, galaronde en hashtagronde. De drie winnaressen gaan door naar de landelijke finales.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie