Tafeltennis voor senioren: welkom in 't Kattegat
Tafeltennis voor senioren: welkom in 't Kattegat ROBERTJOORE

Een kwart eeuw tafeltennis in 't Kattegat: 'Wie binnenloopt, blijft'

9 april 2019 om 07:00 lokaal

HOOFDDORP "Hoe lang we al bestaan? We denken dat ons 25-jarig jubileum binnenkort best eens voor de deur zou kunnen staan. En wat zou het dan leuk zijn, als we dat met een bloeiende club kunnen gaan vieren!", zegt Hoofddorper Hans Lauwers.

Samen met Nel en Jaap Goldstein vertegenwoordigt hij een enthousiaste groep tafeltennissers die iedere maandagmorgen hun krachten met elkaar meten. Locatie is wijkcentrum 't Kattegat (bij winkelcentrum Skagerhof), waar exploitant stichting Maatvast drie tafeltennistafels en het benodigde materiaal voor ze beschikbaar heeft.

RUIM "We zijn er weliswaar voor senioren, maar dat begrip nemen we ruim. Je kunt bij ons al terecht vanaf 50-plus, maar officieel is het voor boven de 55. Tussen haakjes, ons oudste lid is zelfs 88. Dat geeft nog maar eens aan dat tafeltennis een ideale manier is om lang fit en gezond te blijven. Het is niet alleen goed voor je lichamelijke conditie, ook je sociale contacten bloeien ervan op. Dus dit is onze boodschap vanuit 't Kattegat: Je bent iets ouder? Je wilt meer bewegen? Kom dan uit je stoel en ga bij ons tafeltennissen. Van harte welkom. Je betaalt geen contributie en je hoeft niet bang te zijn voor een te fanatieke sfeer. We spelen onderlinge wedstrijdjes, maar het is geen competitie. Sportiviteit en veel gezelligheid staan voorop."

Nieuwe spelers, zo maken ze duidelijk, zijn van harte welkom. "We hebben op dit moment twaalf spelende leden. Er zijn er onlangs een aantal vertrokken. Ze moesten om allerlei verschillende redenen afhaken. Dus ja, een beetje vers bloed kunnen we wel gebruiken. Goed kunnen tafeltennissen is geen absolute voorwaarde, maar een beetje affiniteit met het spelletje moet je natuurlijk wel hebben. En, voor de hele goede orde, tafeltennissen bij ons is multicultureel, we hebben ook spelers met een niet-Nederlandse achtergrond."

BETROKKEN Lauwers, al 22 jaar enthousiast bij het spelletje betrokken, regelt de onderlinge gang van zaken. Nel Goldstein, ook al 15 jaar niet te missen op maandagmorgen in 't Kattegat, zorgt samen met echtgenoot Jaap voor de sociale activiteiten. "Want af en toe iets uit de lief-en-leedpot hoort er natuurlijk ook bij. Elkaar sportief ontmoeten is nummer 1, maar het gewoon gezellig met elkaar hebben staat daar niet los van. Als het je wat lijkt, kom dan sfeer proeven. Je kunt direct meedoen en dat is, zeker weten, verslavend. Wij zeggen: "Wie binnenloopt, blijft!"

Tafeltennissen in 't Kattegat, iedere maandagochtend tussen 9.15 en 11.30 uur. Contactpersoon Hans Lauwers, 06-45444625.

Anja Maas

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie