Afbeelding
internet

Weinig animo Haarlemmermeer voor Europese verkiezingen'

lokaal

HOOFDDORP Inwoners van Haarlemmermeer staan niet te trappelen om donderdag naar de stembus te gaan voor de Europese verkiezingen. CDA-wethouder Mariëtte Sedee zei dinsdag tijdens het persuurtje van het college dat de animo volgens haar niet erg groot is.

Volgens de wethouder leeft Europa onvoldoende om kiezers naar het stembureau te krijgen. “Ik hoor mensen in mijn omgeving zeggen: moeten we nou alweer naar de stembus? We zijn al net wezen stemmen. Waar is het nu weer voor?”

Haar collega Marjolein Steffens-van de Water beaamde de visie van Mariëtte Sedee. Beide wethouders riepen de kiezers overigens op donderdag vooral te gaan stemmen. Als de doorsnee-kiezer thuis blijft zijn beiden bang dat vooral de extreme partijen zullen winnen. En dat verandert de verhoudingen in het Europees Parlement, is hun opvatting.

Sedee:” Hoewel, dat is niet helemaal waar. Middenpartijen als de christen-democraten en de sociaal-democraten zijn nog altijd het grootst in Europa. Ik zie dat niet zo heel gauw veranderen.”

advertentie