Afbeelding
Marina de Wit

Score van ruim 141 duizend euro tijdens SamenLoop voor Hoop Hoofddorp

24 juni 2019 om 09:18 lokaal

HOOFDDORP Team De Roestende Wandelaars, team Jack, team Wies, team de Jonge Hoop en team gezellige boel. Een paar teams uit de 47 teams die afgelopen weekend meededen aan de 24 uurs wandelestafette in de Samenloop voor Hoop bij de Toolenburgerplas. De loop vond voor de tweede maal plaats en niet voor niks. Een bedrag van maar liefst 141.291 euro werd opgehaald voor het KWF. Een 'geweldig resultaat' dat 'met z'n allen behaald werd' en de nodige emoties losmaakte.

MOOI GEVOEL Sandra Pfeiffer maakt deel uit van het team de Roestige Wandelaars. Samen met 22 familieleden en vrienden staat ook zij stil bij kanker. "Wij hebben krasloten verkocht en prijzen van ondernemers gehad", vertelt zij. "Net heeft een extra loterij met drie grote prijzen plaatsgevonden waaronder een verrassend diner. Wij lopen in teams van twee à drie personen in shifts van een uur." De loop begon zaterdagmiddag om 14.00 uur en eindigde zondagmiddag om 14.00 uur. Zo'n duizend deelnemers liepen een parcours van 750 meter."

Pfeiffer denkt met een mooi gevoel terug aan zaterdagavond. "Langs het parcours waren kaarszakken neergezet, met een persoonlijke boodschap." Zondagochtend liepen kinderen tijdens de kinderloop 24 minuten voor KIKA en haalden een bedrag op van 6.475,20 euro. Pfeiffer: "Alle deelnemers hebben wel iets met kanker te maken: de ziekte gehad, heeft het nu of er is een bekende aan overleden. Verder is het een gezellig, sfeervol evenement. Elk team draagt op zijn eigen manier bij." Het parcours is omringd met activiteiten, kraampjes, optredens, een horecaplein, een braderie en een stiltehuisje. Frank van Diemen is een van de 65 vrijwilligers. "Anders dan twee jaar geleden is dat de teams nu veel actiever zijn, dat is beter georganiseerd", vertelt hij. Van Diemen noemt zichzelf survivor van deze vreselijke ziekte. "Het aansteken van de kaarsen gisteravond was best een klus met de wind. Leuk om te zien hoe creatief men is. Er worden zelfgemaakte beschermengeltjes verkocht en er staat een grote taart, waar voor 1 muntje een stukje van kan worden gekocht."

TER NAGEDACHTENIS Het is kwart voor twee, het laatste rondje start. I Run for Hope klinkt uit de speakers. Team Gezellige Boel is duidelijk te zien in de menigte. In witte kleding met daarop geprikt rode hartjes zijn ze ook nog eens het grootste team dat meeloopt. "Een hartje kan voor 2,50 euro gekocht worden ter nagedachtenis van iemand of om iemand een hart onder de riem de steken", vertelt een teamlid. Het team is al vanaf oktober actief met geld inzamelen zoals een actie met Moederdag ontbijtjes en rondjes zwemmen. "Ons doel was 15.000 euro, het resultaat is 37.000 euro!" De laatste lopers finishen en ze zijn blij 'bijna naar bed en onder de douche te kunnen'. Wat is het eindresultaat? Twee jaar geleden was het 57.000 euro. Iedereen verzamelt zich rond het podium. Er wordt geapplaudisseerd, want er wordt bekend gemaakt dat er over twee jaar weer een Samenloop voor Hoop plaatsvindt.

Voorzitter Jolanda: "Team, wat moet ik zonder jullie?" Het antwoord luidt: 'niets, het is een samenloop, je doet het met z'n allen,' Aan de penningmeester om het mooie bedrag mede te delen. Emotioneel vraagt hij iedereen te gaan zitten, omdat je anders zeker gaat omvallen. Een cheque met het bedrag van 141.291 euro wordt onthuld. Ook Yvonne Motta, samenloop coördinator namens het KWF, kan haar emoties niet onder bedwang houden. "Wat valt er nog te zeggen? Zo mooi, zoveel bewondering en dank voor dit ongelooflijke bedrag. Dank jullie wel Hoofddorp!"

Marina de Wit

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie